Banner 980x90

TOP kritēriji, kas palīdzēs atrast un iegādāties piemērotāko tualetes podu!

Publicitātes foto
Publicitātes foto
Tualetes poda izvēlēšanās var šķist pašsaprotama un vienkārša, taču – tikai līdz brīdim, kad nokļūsti veikalā. Izvēle ir daudzveidīga un tas lēmumu par labu kādam konkrētam modelim neatvieglo. Izrādās, izvēloties labāko tualetes podu, nozīme ir dažādām niansēm! Lai piedāvājumā orientēties būtu vienkāršāk, piedāvājam vairākus būtiskus kritērijus, kas palīdzēs atpazīt piemērotāko risinājumu. 

Izmaksas 
Viens no būtiskākajiem faktoriem ir tualetes podu cenas. Lai arī varētu šķist, ka, iegādājoties tualetes podu, tā kvalitāte ir otršķirīga, jo svarīgākais, lai tas pildītu savas funkcijas, tomēr tā nav gluži patiesība. Zemas kvalitātes podi var būt neērti, skaļi, grūti kopjami, neekonomiski – visi šie fakti neliecina par gudru ilgtermiņa ieguldījumu, vai ne? Tādēļ – lai tualetes pods kalpotu ilgi un labi, svarīgi pievērst uzmanību ne tikai cenai, bet arī tehniskajiem parametriem un funkcionalitātei. 

Skalojamā kaste 
Izvēloties piemērotāko risinājumu, jāizvērtē ne tikai pats tualetes pods, bet arī tā skalojamā kaste. Dažkārt tā nopērkama komplektā ar klozetpodu – dažkārt jāpiemeklē atsevišķi. Jebkurā gadījumā vajadzētu novērtēt, kāda ir skalojamās kastes kvalitāte, darbības princips. Piemēram, skalojamā kaste, kuru darbina spiediena mehānisms, var būt ekonomiskāks risinājums, taču var nākties rēķināties ar lielāku troksni ik reizi, kad tiek nolaists ūdens. Tomēr vērts atzīmēt, ka skalojamai kastei, kas tiek darbināta ar spiediena palīdzību, ir arī savas priekšrocības, piemēram, skalojamās kastes ārpuse nenoraso. 

Izvēloties skalojamo kasti, jāpievērš uzmanība arī tās ekonomiskumam. Vislabāk dot priekšroku dalītai skalojamai kastei ar divām tvertnēm, piemēram, 3 un 6 litriem. 

Poda vāks
Svarīga poda detaļa ir tā vāks. Vislabāk izvēlēties podu, kura vāks aizveras lēnām vai arī ir gatavots no mīksta materiāla, kas aizveroties nerada troksni. 

Tualetes poda krāsa
Šobrīd tualetes podi pieejami daudzveidīgā krāsu izvēlē. No vienas puses, krāsains pods var būt lielisks akcents, no otras – jāņem vērā, ka tas parasti tiek iegādāts kā ilgtermiņa risinājums, tādēļ jāpadomā par to, vai tas iederēsies vannas istabā arī tad, ja tiks veikts tās pārkārtošana vai remonts. Izvērtējot visus aspektus, jāatzīst, ka balta krāsa tomēr ir universālākais risinājums, kas būs aktuāls vienmēr. 

Nestandarta risinājumi
Tualetes podu klāstā ir arī dažādi nestandarta risinājumi. Tas, protams, var būt oriģināls risinājums, taču pirms tā iegādes jāpārliecinās, cik vienkārši vajadzīgas gadījumā būs dabūt tā rezerves detaļas. 

Tualetes poda parametri
Nozīme ir arī klozetpoda parametriem. Pirms dodies aplūkot piedāvājumu, izmēri, cik liels tualetes pods Tev vajadzīgs. Īpaši svarīgi tas ir, ja tualetes telpa ir šaura. Uzmanība jāpievērš tādiem kritērijiem kā poda garums un augstums. Piemēram, augstāks pods būs komfortablāks garāka auguma cilvēkiem un senioriem, taču citiem tas var sagādāt zināmas neērtības. Kas attiecas uz poda garumu – pāris centimetru var šķist nieks veikalā, bet vannas istabā tie var būt izšķirošie komforta mazināšanā. Tādā ziņā standarta izmēri ir universālais risinājums. 

Tualetes poda kopšana
Un visbeidzot – ļoti praktisks jautājums: cik viegla un ērta būs izvēlētā tualetes poda kopšana? Pārliecinies, ka poda virsma, savienojuma vietas un citas detaļas būs vienkārši kopjamas – ir taču skaidrs, ka no ekskluzīva poda nav lielas jēgas, ja to uzturēt labā vizuālā un tehniskā stāvoklī ir sarežģīti. 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)