Banner 980x90

Tradīciju nams "Zvanītāji"

Kaut arī ēka ir ieguvusi jaunu ārējo veidolu, tās saimes istaba saglabāta senajā izskatā (māja celta 19. gs. beigās) ar tam laikam raksturīgo iedzīvi, etnogrāfiskiem priekšmetiem, un no tās dveš senatnes elpa.

Mājas apmeklētājus priecē gan bagātais Rucavas mantojums, gan šodienas rucavnieču adītie cimdi un zeķes, kurus ir iespējams arī iegādāties. Māju apsaimnieko Rucavas tradīciju klubs un Rucavas sievas. "Zvanītājos" tiek svētīti gadskārtas svētki, īpaši Ziemassvētki un Lielā diena. Regulāri notiek Rucavas sievu Dzīvesskolas nodarbības, katru vasaru - "Zvanītāju" vasaras skoliņas, kurās tiek apgūtas visdažādākās prasmes.
Rucavas viesiem tiek piedāvāta tradicionālās kultūras programma "Rucavas goda mielasts", kura laikā to dalībniekiem ir iespēja iejusties tradicionālajā Rucavas kultūrvidē, iepazīt Rucavas kultūras mantojumu, nobaudīt īstu lauku rupjmaizi ar medu vai arī kādu no kurzemnieku iecienītajiem ēdieniem – rāciņus ar balto sviestu, riezi vai rīvētu kartupeļu kukulīšus ar sātīgu krējuma mērci, un, protams, kopīgi to visu izdziedāt Rucavas dziesmās. Ir iespējamas arī meistardarbnīcas tradicionālo Rucavas ēdienu gatavošanā.
Pieteikties iepriekš: Sandra Aigare +371 26814051
Adrese: Rucava, Rucavas novads
GPS 56.161521, 21.161599

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)