Banner 980x90

"Trelleborg" plāno trīskāršot Liepājā saražoto apjomu; uzņēmums piesaista ārzemēs dzīvojošos latviešus

Liepāja, 3.dec., LETA. Liepājas speciālās ekonomiskās zonas (SEZ) kapitālsabiedrība "Trelleborg Wheel Systems Liepāja" pēc ražošanas paplašināšanas projekta pabeigšanas plāno trīskāršot saražotās produkcijas apjomu, intervijā "Rietumu radio" sacīja uzņēmuma ražotnes vadītāja Liene Giertmane-Done.

Projektu paredzēts noslēgt gada beigās, un patlaban turpinās arī jaunās ražotnes darbinieku komandas komplektācija, sacīja uzņēmuma vadītāja.

"Trelleborg Wheel Systems Liepāja" līdz šim saražoja vidēji 1000 tonnu gadā, taču pēc jaunās ražotnes atvēršanas produkcijas apjoms sasniegs 3000 tonnas, sacīja Giertmane-Done. Viņa piebilst, ka vienlaikus tiks paplašināts produkcijas klāsts, un turpmāk Liepājā tiks izgatavotas arī lielizmēra riteņu disku sistēmas.

Jaunās ražotnes iekārtošanā ieguldīti 6,5 miljoni eiro, un investīcijas paredzēts atpelnīt trīs gadu laikā, sacīja Giertmane-Done.

Līdz ar ražošanas paplašināšanu, "Trelleborg" rūpnīcā Liepājā strādāt sākuši arī vairāki no ārzemēm atgriezušies speciālisti, sacīja Giertmane-Done, norādot, ka piesaistīti ne vien atsevišķi ārzemēs dzīvojoši cilvēki, bet izdevies atgriezt pat veselas ģimenes.

"Pie mums šobrīd strādā, piemēram, tēvs un dēls, kuri nesen atgriezušies no dzīves ārzemēs," sacīja Giertmane-Done. "Vairāki speciālisti atgriezušies, piemēram, no Zviedrijas un Anglijas."

Taujāta, cik ārzemēs dzīvojošo latviešu uzņēmumam kopumā izdevies "atsaukt atpakaļ", Giertmane-Done sacīja, ka kopējā statistika pagaidām nav apkopota, bet "pēdējā laikā vien atgriezušies 7-10 darbinieki".

Patlaban uzņēmumā strādā 130 cilvēki.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)