Banner 980x90

Ugunsgrēkā Aizputes novadā gājis bojā cilvēks

Rīga, 7.marts, LETA. Aizvadītajā diennaktī Aizputes novadā ugunsgrēkā gājis bojā cilvēks, aģentūru LETA informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) preses pārstāve Inta Palkavniece.

Naktī plkst.1.47 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz Aizputes novadu, kur no kādas dzīvojamās mājas bija redzami dūmi. Ierodoties notikuma vietā konstatēts, ka dzīvojamā māja deg pilnā platībā un tai iebrucis jumts. Ugunsgrēkā gāja bojā cilvēks. Plkst.5.03 ugunsgrēks tika lokalizēts un tā degšanas platība bija 120 kvadrātmetri. Šobrīd ugunsgrēka likvidācijas darbi turpinās.

Palkavniece informēja, ka kopumā aizvadītajā diennaktī VUGD saņēma 46 izsaukumus - 17 uz ugunsgrēku dzēšanu un 17 uz glābšanas darbiem, bet 12 izsaukumi bija maldinājumi.

Vakardien plkst.8.53 ugunsdzēsēji glābēji saņēma izsaukumu uz kādu dzīvojamo māju Rīgā, kur, kā liecināja sākotnējā informācija, no ēkas bija redzamas liesmas. Ierodoties notikuma vietā konstatēts, ka no viena ēkas loga redzami dūmi. Ugunsdzēsēji glābēji no piedūmotajām telpām izglāba vienu cilvēku, kurš bija cietis un tika nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) mediķiem. Plkst.9.35 ugunsgrēks tika likvidēts.

Savukārt plkst.22.15 VUGD saņēma izsaukumu uz Neretas novada Mazzalves pagastu, kur bija izcēlies ugunsgrēks. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka ar atklātu liesmu deg vienstāvu ēkas jumts un tajā esošie kokmateriāli. Ugunsgrēka degšanas platība bija 200 kvadrātmetri. Pēc vairāk nekā četru stundu ilga darba, plkst.2.31 ugunsdzēsējiem glābējiem izdevās šo paaugstinātas bīstamības ugunsgrēku likvidēt.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji devās arī uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, sadzīves mantas, kūdra, malka, sodrēji četru ēku dūmvados, bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens, vieglā automašīna, traktors, angāra ēkas jumts un vieglā automašīna, ēkas jumts un kokmateriāli, neapsaimniekota ēka un divas dzīvojamās mājas.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)