Banner 980x90

Valstis, no kurām vērts ievest lietotus auto

Mūsdienās automašīnas daudziem cilvēkiem joprojām kalpo kā galvenais pārvietošanās līdzeklis. Tā kā ne visiem cilvēkiem ir pa kabatai iegādāties pilnībā jaunu automašīnu, laba alternatīva ir lietota automašīna. Latvijā ir salīdzinoši daudz vietu, kur var iegādāties lietotas automašīnas. Protams, lielakā daļa no tām ir ievestas no citām Eiropas valstīm. 

No kurām valstīm ir vērts ievest lietotas automašīnas? 
Raksta turpinājumā uzzināsiet atbildi uz šo jautājumu, kas, iespējams, palīdzēs jums saprast, kādu lietotu automašīnu iegādāties savā īpašumā. 

Lietotas automašīnas no Beļģijas
Beļģija ir valsts, kas asociējas ar Eiropas Parlamentu un augstas klases biznesmeņiem. Arī automašīnas Beļģijā ir augstas klases. Turklāt šajā valstī nav jāuztraucas par piedāvājuma trūkumu. Beļģijā ir plašs automašīnu klāsts, no kurām noteikti varēs izvēlēties sev tīkamāko. Taču jāņem vērā, ka automašīnu cenas nebūs vienas no zemākajām. 

Pat ja automašīna ir lietota, tā nebūs vecāka par kādiem četriem gadiem. Dažām no tām ir pat saglabājusies ražotāja garantija. Vēl viens liels pluss automašīnām, kuras ir izmantojuši politiķi vai diplomāti, – tās noteikti ir pienācīgi uzturētas, pat vissīkākās problēmas automašīnai ir novērstas oficiālajos servisos. Tāpēc, ja jūs meklējat labu, koptu un uzticamu automašīnu, tad ir vērts palūkoties, ko piedāvā Beļģijas automašīnu tirgus. 

Lietotas automašīnas no Nīderlandes  
Nīderlande ir salīdzinoši maza valsts, tomēr arī tur var atrast labas lietotas automašīnas. Šajā valstī pirktai automašīnai reti būs nepatiess odometra rādītājs, jo tā koriģēšana var tikt sodīta. Tomēr pastāv iespēja, ka kāds auto tirgotājs ieved automašīnu Latvijā un pirms reģistrēšanas notin uz leju odometra rādītājus, un tālāk tirgo šādu auto. Ziņas par automašīnu ir iespējams pārbaudīt, tāpēc ieteicams pirms tās iegadāšanās pārliecināties par dažādu automašīnas datu patiesumu.  

Lietotas automašīnas no Itālijas
Automašīnas, kas tiek pārdotas Ziemeļitālijā noteikti atšķirsies no automašīnām, kas tiek tirgotas Dienviditālijā. Tās automašīnas, kas nav pabijušas pašos Itālijas ziemeļos, iespējams būs nedaudz labākā stāvoklī, jo nebūs pieredzējušas ziemas sezonu, kas palielina automašīnas korozijas risku. 

Tomēr jāņem vērā fakts, ka itāļi nav tie, kuri ļoti rūpējas par savām automašīnām. Pastāv liels risks, ka Itālijā iegādāta automašīna būs ar daudziem defektiem, visizteiktāk ar vizuāliem defektiem, piemēram, buktēm, saulē izbalējušu krāsu vai dažādiem skrāpējumiem. 

Lietotas automašīnas no Dānijas
Dānijā ļoti rūpīgi izturas pret automašīnām. Esošās automašīnas remontē ar vislabākajām detaļām, lai paildzinātu to kalpošanas mūžu. Iemesls, kāpēc dāņi tik ļoti saudzē savas automašīnas, ir vienkāršs – Dānijā ir augsti nodokļi, kas attiecas uz jaunu vai lietotu automašīnu iegādi. Tāpēc, lai nebūtu jāpārmaksā par pārāk biežu automašīnu iegādi, dāņi rūpīgi uztur savas automašīnas un ar tām pārvietojas ilgus gadus. 

Ja vēlēsieties iegādāties automašīnu no Dānijas, tad ņemiet vērā, ka tā visticamāk būs ļoti labā tehniskā stāvoklī, tomēr gadu ziņā, tā būs jau pietiekami veca. 

Lietotas automašīnas no Vācijas
Varētu teikt, ka Vācija ir līdere lietotu auto tirgošanā. Pircēji uz šo valsti brauc, jo auto piedāvājums ir plašs, kā arī automašīnas šajā valstī ir pārvietojušās pa ļoti labiem ceļiem, tāpēc pastāv liela iespēja, ka auto būs labā tehniskā stāvoklī. 

Svarīgi
• Pirms doties uz kādu valsti pēc automašīnas vispirms izpētiet piedāvājumu kādā no konkrētās valsts sludinājumu portāliem.
• Ņemiet vērā, ka arī citās Eiropas valstīs var būt nogodīgi pārdevēji.
• Pārbaudiet, vai Latvijā nav izdevīgāk iegādāties automašīnu.
• Atcerieties, ka papildu izmaksām, kas saistās ar automašīnas iegādi un nodokļu nomaksu, būs vēl apdrošināšanas izmaksas. Uzzināt vairāk par apdrošināšanu iespējams mājaslapā polisubanka.lv.   

 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)