Banner 980x90

Valsts policija un "Summer Sound" organizatori aicina festivāla apmeklētājus piedomāt par savu drošību

Rīga, 1.aug., LETA. Valsts policija (VP) un mūzikas festivāla "Summer Sound" organizatori aicina festivāla apmeklētājus piedomāt par savu drošību, aģentūru LETA informēja VP Kurzemes reģiona pārvaldes vecākā speciāliste sabiedrisko attiecību un sadarbības jautājumos Madara Šeršņova.

Nedēļas nogalē, 2.augustā un 3.augustā, Liepājā norisināsies ikgadējais mūzikas festivāls "Summer Sound", kura laikā gan VP, gan Liepājas pilsētas Pašvaldības policija strādās pastiprinātā režīmā, lai pasākuma norises vietā nodrošinātu sabiedrisko kārtību. Policisti uzraudzīs ceļu satiksmes drošību un nodrošinās sabiedrisko kārtību gan Liepājā, gan pasākuma norises vietā.

VP aicina festivāla apmeklētājus ievērot apsardzes darbinieku prasības un sadarboties ar festivāla rīkotājiem un policijas darbiniekiem, lai nebojātu ne savu, ne līdzcilvēku festivāla apmeklēšanas pieredzi. Tāpat VP festivāla laikā rūpīgi sekos tam, vai netiek lietotas vai realizētas narkotiskas vielas. Šim procesam palīdzēs piesaistītie VP un Valsts ieņēmuma dienesta muitas pārvaldes kinologi, sacīja Šeršņova.

Pasākuma norises vietā apmeklētājiem īpaši jārūpējas par savu bērnu drošību, neatstājot viņus bez uzraudzības, kā arī iepriekš pārrunājot rīcību gadījumā, ja bērns no vecākiem tomēr nošķiras. Šādā gadījumā nekavējoties jāvēršas pēc palīdzības pie policijas, apsardzes darbiniekiem vai pasākuma organizatoriem.

VP amatpersonas abas festivāla dienas no plkst.19 līdz agram rītam atradīsies koncertdārzā "Pūt, vējiņi!". Ja gadījumā bērns nav iegaumējis vecāku telefona numuru, vecākiem savs telefona numurs jāatstāj bērnam zināmā vietā - vai tā ir no papīra vai cita materiāla izgatavota rokassprādze, uz kuras uzrakstīts telefona numurs vai vienkārši kabatā salocīta zīmīte, ieteica Šeršņova.

Tā kā festivālu svinēšana neizslēdz arī alkoholisko dzērienu lietošanu, VP aicina jau iepriekš parūpēties par to, kādā veidā apmeklētāji droši nonāks mājās. Tāpat atgādinām, ka peldēties alkohola reibumā ir ne mazāk riskanti kā vadīt transportlīdzekli, jo sekas nav prognozējamas, uzsvēra Šeršņova.

Policija atzīmē, ka atrašanos stiprā alkohola reibumā var izmantot arī garnadži, kuri šādus pasākumus nereti apmeklē, lai iedzīvotos uz atpūtnieku rēķina. Tādēļ aicinām festivāla apmeklētājus parūpēties par mantu drošību, neatstājot bez uzraudzības somas un citas personīgās mantas. Īpaši aicinām izvērtēt vai uz pasākumu nepieciešams ņemt līdzi vērtīgas lietas, piebilda policijas pārstāve.

"Jebkura masu pasākuma svarīgākā lieta ir drošība, tāpēc katru gadu sadarbojamies ar profesionāļiem gan no VP, gan apsardzes firmām un citiem dienestiem, lai nodrošinātu patīkamu festivāla apmeklēšanas pieredzi ikvienam festivāla viesim. Tāpat arī aicinām cilvēkus nepārvērtēt savus spēkus baudot atpūtu un lietojot alkoholiskos dzērienus, aicinām cienīt vienam otru un konfliktsituācijas risināt mierīgā ceļā," informēja festivāla organizators Uldis Pabērzis.

Festivālā ir gaidītas arī ģimenes ar bērniem, tāpēc vecākiem ir jābūt īpaši uzmanīgiem, lai ļaužu pūlī jaunākie ģimenes locekļi nenoklīstu un nepazustu. Savukārt tiem, kuri nakšņo telšu pilsētiņā organizatori atgādina, ka teltīs nevajadzētu atstāt vērtīgas lietas bez uzraudzības. Domājot par to, lai festivālā pazaudētās mantas atrastu savus saimniekus, festivāla informācijas stendā darbosies pazaudēto un atrasto mantu punkts. Pēc pasākuma norises beigām, festivāla laikā pazaudētās mantas tiks nodotas VP Liepājas iecirknim Bāriņu ielā 3, kur īpašnieks tās varēs saņemt atpakaļ, piebilda Pabērzis.

Festivāla apmeklētājiem jārēķinās arī ar satiksmes ierobežojumiem, ceļu remontdarbiem un citiem ārkārtas apstākļiem un tādēļ vēlams uz pasākumiem doties savlaicīgi. Savukārt norises vietas vietējos iedzīvotājus organizatori aicina būt saprotošiem pret dažādiem satiksmes ierobežojumiem un apgrūtinājumiem.

Satiksmes ierobežojumi būs Kūrmājas prospektā, Uliha un Roņu ielās. Teritorijā būs izvietotas norādes, kas palīdzēs orientēties festivāla norises vietā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)