Banner 980x90

Viss, ko tev nepieciešams zināt par auto akumulatoriem!

Publicitātes foto
Publicitātes foto
Automašīnas akumulators ir lieta, kura nepieciešama ikvienai automašīnai, tāpēc ir ļoti svarīgi zināt visu nepieciešamo informāciju par to, kas tad īsti ir akumulators, kuru no tiem labāk izvēlēties un kā to pareizi izmantot, lai pagarinātu tā kalpošanas ilgumu. 

Esam apkopojuši vairākus speciālistu ieteikumus, kas  tev pēc šī raksta izlasīšanas noteikti palīdzēs saprast visu svarīgāko par auto akumulatoriem!

Pārbaudi savu automašīnu
Ne vienmēr tas, ka automašīna ir atteikusies darboties, nozīmē to, ka tai ir nepieciešams nomainīt akumulatoru. Iespējams, ka tavai automašīnai ir citas problēmas. Tāpēc pirms doties uz veikalu pēc jauna akumulatora noteikti pārbaudi, vai auto ir labā tehniskā kārtībā, kas nozīmē, ka nepieciešams pārbaudīt tā motoru, degvielas sistēmas stāvokli, ventilācijas sistēmu un daudzas citas lietas. Pretējā gadījumā, ja iegādāsies jaunu akumulatoru, bet izrādīsies, ka vaina tomēr ir kaut kur citur, tā būs lieki iztērēta nauda. 

Kā izvēlēties pareizo akumulatoru?
Meklējot piemērotāko auto akumulatoru, tu, visticamāk, saskarsies ar diviem ļoti izplatītiem apzīmējumiem – auksta motora iedarbināšanas strāva un ietilpība. To vislabāk būtu izvēlēties saskaņā ar to, ko ir ieteicis automašīnas ražotājs. 

Pats svarīgākais auto motora parametrs ir auksta motora iedarbināšanas strāva, jo mūsu klimatam vispiemērotākā ir auksta motora iedarbināšanas strāva jeb CCA. Savukārt akumulatora ietilpība tev būs svarīga tikai tad, ja meklē akumulatoru, piemēram, taksometram, policijas automašīnai vai ātrās palīdzības automašīnai. 

Rūpes par akumulatoru
Ir svarīgi ne tikai izvēlēties piemērotu akumulatoru, bet arī ikdienā pareizi par to rūpēties, tādā veidā pēc iespējas ilgāk pagarinot tā kalpošanas mūžu. Pat tad, ja automašīnu mēdz iedarbināt tikai reizi gadā, tas nenozīmē, ka vari nerūpēties par automašīnas akumulatoru. Ir ļoti svarīgi to papildus uzlādēt vismaz reizi gadā.

Savukārt, ja automašīnu izmanto nelabvēlīgos laikapstākļos, tad akumulatoru nepieciešams uzlādēt pat biežāk nekā reizi gadā. Lielu vērību nepieciešams pievērst arī pareizam akumulatora uzlādes veidam. Ja tavai automašīnai ir nehermētisks akumulators, tad drīksti uzlādei izmantot jebkura tipa akumulatora lādētāju. Bet, ja automašīna ir aprīkota ar hermetizēto akumulatoru, tad tu drīksti uzlādēt akumulatoru tikai ar automātisko lādētāju. 

Akumulators nedarbojas – ko es daru nepareizi?
Ir vairāki iemesli tam, kāpēc akumulatori varētu atteikties darboties ātrāk, nekā paredzēts. Viens no šādiem iemesliem varētu būs īsi pārbraucieni. Katru reizi, kad tiek iedarbināts motors, akumulators tiek uzlādēts, tomēr īsa pārbrauciena laikā ģenerators nespēj akumulatoru uzlādēt pilnībā.  

Tāpat iemesls par iemeslu var būt reta automašīnas izmantošana. Tādā veidā akumulatora baterija izlādējas pati no sevis, kas attiecīgi izraisa neatgriezeniskus bojājumus. Arī tad, ja notiek pārmērīgi ilga startera darbināšana, var gadīties, ka akumulatori atteiksies darboties ātrāk, nekā tiem paredzēts. 

Vēl viens iemesls varētu būt tāds, ka automašīna tiek izmantota nelabvēlīgos laikapstākļos vai arī elektriskais patērētājs neapdomīgi tiek izmantots pie zemiem motora apgriezieniem.

Šie ir daži no padomiem, kas noteikti ikvienam noderēs, izvēloties piemērotāko automašīnas akumulatoru. To izvēle ir gana liela, tāpēc ir nepieciešams rūpīgi izvēlēties sev piemērotāko - tieši tādu automašīnas akumulatoru, kas ir piemērots tieši tavai automašīnai. Savukārt, ja neesi pārliecināts par to, kādu akumulatoru izvēlēties, vislabāk, protams, būtu doties pie zinošiem cilvēkiem, kas ieteiks labāko variantu. Arī gadījumā, ja neesi pārliecināts, kāpēc automašīna ir atteikusies darboties, tas vēl nenozīmē, ka pie vainas ir akumulators, tāpēc ir ļoti svarīgi pārbaudīt automašīnu - vai tā ir labā tehniskā stāvoklī, lai varētu veikt kādus secinājumus. 

Ir ļoti svarīgi pēc iespējas paildzināt automašīnas akumulatora mūža ilgumu, tāpēc uzturi to labā tehniskā kārtībā un ik pa laikam uzlādē akumulatoru. Šādā veidā varēsi ietaupīt diezgan lielu naudas summu, jo tikai tādā gadījumā, ja regulāri tiks veikta automašīnas apkope, būs iespējams panākt to, ka tā kalpo pēc iespējas ilgāku laiku!

Ja tomēr esi nolēmis iegādāties jaunu automašīnas akumulatoru, ieskaties interneta veikala 220.lv izdevīgajā piedāvājumā!

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)