Banner 980x90

Zobārstniecības klīnika "Dental Guru" – modernākās tehnoloģijas un augstākā kvalitāte

Zobu implanti ir unikāla iespēja, kā atgūt zobu funkcionalitāti un sākotnējo izskatu. Zaudēts zobs ir gan estētiska problēma, gan papildu slodze blakus esošajiem zobiem, tādējādi var rasties zobu rindu deformēšanās un sakodiena izmaiņas.

Zobu implanti

Zobu implanti ir unikāla iespēja, kā atgūt zobu funkcionalitāti un sākotnējo izskatu. Zaudēts zobs ir gan estētiska problēma, gan papildu slodze blakus esošajiem zobiem, tādējādi var rasties zobu rindu deformēšanās un sakodiena izmaiņas. Zobu implanti ir progresīvākā tehnoloģija trūkstošu zobu aizvietošanā.

Zobu implanti ir titāna skrūves, kas tiek ievietotas žokļa kaulā. Gan funkcionāli, gan vizuāli tie atgādina dabisku zobu, turklāt implantu ievietošanas procedūra ir ļoti saudzīga, nodrošinot iespēju to veikt jebkurā vecumā.

Nenoliedzami, zobu implanti ir kvalitatīvs un izturīgs ieguldījums ilgtermiņā, tomēr regulāri jāatceras par to kopšanu un uzraudzību. Darot to pareizi un rūpīgi, tie spēs kalpot visu dzīvi. 

Zobu implanti sniedz arī vairākas priekšrocības salīdzinājumā ar citām metodēm, piemēram, zobu implanti ļauj izvairīties no izņemamām protēzēm, ļauj atjaunot veselu zobu rindu, sniedz iespēju nostiprināt jau esošas izņemamās protēzes, kā arī nemazāk būtiski ir tas, ka ar implantāciju trūkstošo zobu var atjaunot, neaiztiekot citus blakus esošos zobus.

Zobu protezēšana

Zobu protezēšana var būt nepieciešama, zaudējot zobus dažādu iemeslu dēļ: slimība, sporta trauma vai nelaimes gadījums. Zobu protezēšana ir individuāls process, tādēļ pacientiem vispirms tiek veikta diagnostika, lai noteiktu vispiemērotāko protezēšanas veidu.

 Zobu protezēšana tiek iedalīta divās daļās: izņemamas zobu protēzes (dažāda veida kapes un platītes) un neizņemamas zobu protēzes (tilti, kroņi, venīri).

Mūsdienu zobu protezēšana paver risinājumus ikviena pacienta problēmai, tādēļ klīnikas "Dental Guru" speciālisti veic vairākas alternatīvas protezēšanas metodes: trūkstošu zobu aizvietošana ar izņemamām vai neizņemamām protēzēm, kosmētiska zobu virsmas atjaunošana ar porcelāna plāksnītēm jeb venīriem, zaudētu zobu restaurācija ar kroņiem, sarežģītu sakodiena defektu restaurācija un citas iespējas, lai zobu protezēšana nodrošinātu visefektīvāko risinājumu konkrētajai situācijai.

Zobu plombēšana

Zobu plombēšana var būt aktuāla visos vecuma posmos. Nepietiekama zobu higiēna, baktērijas un neveselīgs uzturs rada labvēlīgu vidi kariesam, kas pamazām noārda zoba cietos audus, kā rezultātā zobā rodas caurums un nepieciešama zobu plombēšana.

Mūsdienu zobārstniecībā izmanto četrus dažādus materiālus: gaismā cietējošo materiālu, ķīmiski cietējošo kompozītmateriālu, sudrabu un keramikas onleju. To, kāda būs zobu plombēšana un kāds materiāls tiks izmantots, nosaka gan pacienta vēlmes, gan zoba bojājuma pakāpe.

Zobu plombēšana nepieciešama arī tad, ja ir zobu lūzumi, plaisas vai struktūras zudums, kas rodas, piemēram, nagu graušanas vai zobu griešanas dēļ. 

Regulāri apmeklējot zobu higiēnistu, iespējams laikus konstatēt zobu bojājumus un veikt efektīvu zobu plombēšanu, neļaujot bojājumam attīstīties tālāk. Turklāt, izmantojot mūsdienu anestēzijas iespējas, zobu plombēšana ir pavisam nesāpīgs process, no kura nevienam nevajadzētu baidīties.

 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)