Banner 980x90

Zvaigznes dienā Liepājā uzstāsies vokālā grupa "Schola Cantorum Riga" un mūziķis Rihards Zaļupe

Rīga, 6.dec., LETA. Zvaigznes dienā, 6.janvārī, koncertzālē "Lielais dzintars" notiks svētkiem veltīta koncertprogramma "Gregoriskie dziedājumi", kurā piedalīsies vokālā grupa "Schola Cantorum Riga" un mūziķis Rihards Zaļupe, aģentūru LETA informēja koncertzāles sabiedrisko attiecību vadītāja Santa Margeviča.

Koncertā skanēs viduslaiku dziedājumi, kurus savulaik klosteros dziedāja mūki, un improvizācijas sitaminstrumentiem, kopā veidojot savdabīgu, mūsdienīgu dialogu starp laikmetiem, solīja Margeviča.

Viduslaiku dziedājumus izpildīs vokālā grupa "Schola Cantorum Riga". Līdzās vīru dziedājumam marimbu spēlēs latviešu komponists un sitaminstrumentu virtuozs, Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra sitaminstrumentu grupas mūziķis Zaļupe.

Sitaminstrumentus koncertā spēlēs bundzinieks un perkusionists, Latvijas Nacionālās operas un baleta simfoniskā orķestra mākslinieks Ivars Kalniņš, bet viduslaiku stīgu instrumentu - rata liru - senās mūzikas ansambļa "Schola Cantorum Riga" dibinātājs un vadītājs, Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas rektors un profesors Guntars Prānis.

Koncerts sāksies plkst.17. Biļetes uz to var iegādāties "Biļešu paradīzes" tirdzniecības vietās.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)