Banner 980x90

Zviedrijas dienās Liepājā atklās divas izstādes 

Ilustratīvs foto/ Foto: Pixabay.com
Ilustratīvs foto/ Foto: Pixabay.com
Zviedrijas dienu ietvaros Liepājā pirmo reizi Latvijā trešdien, 26.oktobrī, plkst.17.00 Liepājas Latviešu biedrības namā Zviedrijas vēstnieks Henriks Landerholms atklās izstādes "AccessAbility" un "Design for Dignity", pilsētas informācijas portāks Liepaja24.lv uzzināja Liepājas pilsētas pašvaldībā.

Tās stāsta par Zviedrijas un Latvijas cilvēku personīgajiem stāstiem par līdzvērtīgu dzīvi un iekļaušanos sabiedrībā, par sapņiem, cerībām, bēdām, prieku, darbu, ģimenēm un mīļajiem.

Zviedrijas dienu ietvaros Liepājas Latviešu biedrības nama Kamerzālē plkst.14.00 tiesībsargs nespējas jautājumos no Stokholmas Riitta-Leena Karlsson uzstāsies ar lekciju "Neatkarīga dzīve ir cilvēktiesības. Universāls dizains iekļaujošai sabiedrībai", kā arī Liepājas pašvaldība dalīsies ar savu pieredzi, veidojot Liepāju par iekļaujošu pilsētu. 

Liepājnieki un kurzemnieki tiek aicināti arī uz citiem pasākumiem Zviedrijas dienu ietvaros. Dmitrija Karpenko foto izstādi, Annas Zandbergas-Šenkes un Alekša Etsa grafikas izstādi, kuras būs apskatāmas Liepājas Centrālajā bibliotēkā. Zviedrijas vēstnieks Liepājas Universitātē vadīs lekciju par ģimenes modeli un vienlīdzību Zviedrijā, šeit arī būs iespēja apskatīt izstādi "Dzīves Puzzle." Savukārt jauniešiem noteikti interesanta būs izstāde "Aci pret aci ar klimatu", kas ar karikatūru palīdzību atspoguļo dažādas globalizācijas problēmas. Tās tapšanā arī ir piedalījušies jaunieši no Latvijas. Koncertzālē "Lielais Dzintars" 27. oktorbī interesantiem būs iespēja skatīties zviedru īsfilmu par baletu "Willing to fly, willing to fall." Savukārt Zviedru baleta eksperti piedalīsies kā žūrijas locekļi Starptautiskajā Bērnu baleta festivālā. 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)