Banner 980x90

Zviedrijas uzņēmums "Trelleborg Wheels Systems" uz Liepājas ražotni pilnībā pārcels riteņu disku ražošanu

Ventspils, 16.janv., LETA. Zviedrijas uzņēmums "Trelleborg Wheels Systems" nolēmis no 2018.gada visas riteņu disku ražošanas un izstrādes darbības pārcelt uz vienu ražotni - Liepājas Biznesa centrā strādājošo uzņēmumu "Trelleborg Wheel Systems Liepaja", aģentūru LETA informēja Liepājas pilsētas pašvaldības administrācijas sabiedrisko attiecību speciāliste Evita Enģele.

Neraugoties uz efektivitātes uzlabošanas iniciatīvām, ražotnei Zviedrijas pilsētā Sēvšē pašlaik ir salīdzinoši zema rentabilitāte, un tā nevar nodrošināt nepieciešamos ilgtermiņa konkurētspējas nosacījumus attiecībā uz nākotnes vajadzībām un pieprasījumu, atzina uzņēmuma grupas vecākais projektu vadītājs Jans Vennbergs.

Kompānijas "Trelleborg AB" meitas uzņēmums "Trelleborg Wheels Systems" saskaņā ar likumu par darba koplīgumiem ir aicinājis uz tikšanos arodbiedrības, lai apspriestu lauksaimniecības un mežsaimniecības mašīnu riteņu disku ražošanas reorganizāciju. Kā skaidroja uzņēmumā, reorganizācija nozīmē to, ka visas darbības Sēvšes objektā tiks pārtrauktas, pārceļot ražošanu uz uzņēmuma riteņu disku ražotni Liepājā, Kapsēdes ielā 2.

Liepājas domes vadība uzsver, ka pašvaldība ar lielām cerībām raugās uz uzņēmuma plāniem paplašināt darbību Liepājā un radīt jaunas darba vietas. "Liepāja ir nozīmīgs ekonomiskais centrs ar izdevīgu ģeogrāfisko stāvokli un priekšrocībām loģistikas nozarē, pie kurām arī pilsēta nenoliedzami ir daudz strādājusi, attīstot gan ostu, gan lidostu, gan ieguldot līdzekļus pilsētas infrastruktūrā. Uzņēmējdarbības attīstība ir priekšnosacījums arī visas pilsētas attīstībai, tādēļ katra jauna uzņēmuma atvēršanās un esošo paplašināšanās ir veiksmes stāsts, kas rezultējies no visu iesaistīto pušu mērķtiecīga darba. Jau pašlaik Liepājas Biznesa centrā tiek nodarbināti 850 Liepājas un apkārtējo novadu iedzīvotāji, bet līdz ar "Trelleborg" lēmumu darba vietu skaits tiks paplašināts," uzsvēra Liepājas domes priekšsēdētāja vietnieks Gunārs Ansiņš (Liepājas partija).

Par Zviedrijas rūpniecības uzņēmuma "Trelleborg AB" plāniem paplašināt darbību Liepājā tika vēstīts jau pagājušā gada pavasarī. "Trelleborg Wheel Systems Liepaja" toreiz informēja Liepājas speciālās ekonomiskās zonas (SEZ) valdi, ka līdz 2017.gada beigām uzņēmums Liepājā plāno realizēt projektu "Ražošanas attīstība un modernizācija" par 965 000 eiro. Pamatojoties uz šo vēstuli, Liepājas SEZ valde pieņēma lēmumu slēgt ar "Trelleborg Wheel Systems Liepaja" līgumu par ieguldījuma projekta veikšanu.

Līgums starp Liepājas SEZ pārvaldi un "Trelleborg Wheel Systems Liepaja" par komercdarbības veikšanu Liepājas SEZ teritorijā noslēgts 2009.gada 20.maijā. "Trelleborg Wheel Systems Liepaja" 2015.gadā strādāja ar 8 461 165 eiro apgrozījumu un guva 242 658 eiro peļņu, liecina "Firmas.lv" informācija.

"Trelleborg AB" darbojas 44 valstīs, uzņēmums ieņem vadošo vietu pasaulē, piedāvājot inženieru polimēru risinājumus rūpniecībā, vieglajās automašīnās, naftas un gāzes ieguves nozarēs, transporta aprīkojumā, lauksaimniecībā, infrastruktūras būvēs un avio rūpniecībā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)