Banner 980x90

7 ieteikumi, kā ietaupīt naudu ziemā

Ziemas periodā daudzi cilvēki var saskarties ar dažādu izdevumu palielināšanos. Piemēram, pie obligātajiem maksājumiem nāk klāt maksājums par apkuri vai kurināmā iegādi, palielinās maksājumi par elektrību un citām lietām. 

Par naudas taupīšanu un budžeta plānošanu jādomā jebkurā gadalaikā, tomēr, ja arī jūs piederat pie cilvēkiem, kuriem izdevumi palielinās tieši ziemas periodā, piedāvājam 7 ieteikumus, kā ietaupīt naudu ziemā.

Pārskatiet savu budžeta plānu
Ziemas periods izmaksu ziņā atšķiras no vasaras perioda kaut vai ar to, ka palielinās izdevumi par komunālajiem maksājumiem (karsto ūdeni un elektrību), kā arī nāk klāt maksājums par apkuri. Attiecīgi budžeta plāns ziemas sezonā atšķirsies no budžeta plāna vasaras sezonā. Un, lai arī budžets jāpārskata regulāri, nenāks par ļaunu to vēlreiz pārskatīt ziemas sezonā, lai jau laikus ieplānotu tos maksājumus, kas nāk klāt ziemā. 

Samaziniet izmaksas par apkuri
Reizēm maksājumi par apkuri ievērojami palielina izmaksas ziemas periodā, tomēr arī uz apkures rēķina iespējams ietaupīt. Ja mājās iespējams regulēt apkures intensitāti, tad ieteicams noregulēt mazāku siltuma padevi siltākās dienās. Arī ja mājās ir apsildāmās grīdas, iespējams izvērtēt, kuros brīžos tās ieslēgt vai izslēgt, lai ietaupītu naudu. Ļoti svarīgs aspekts, lai ietaupītu uz apkures rēķina, ir nodrošināšanās pret siltuma zudumiem, piemēram, iespējams siltināt logus, lai no telpas lieki neaizplūstu siltums. 

Taupiet elektrību arī ziemā
Gada tumšajos mēnešos pilnīgi dabiski palielinās arī izdevumi par elektrību. Laikā, kad aiz loga ātri satumst, roka tā vien stiepjas uz gaismas slēdža pusi. Tieši tāpēc ziemā ir vēlams pāriet uz ekonomiskajām LED spuldzēm, kas ļaus ekonomēt. LED spuldzes būs labākais risinājums arī svētku rotājumiem.

Ietaupiet uz pārtikas rēķina
Ideālā variantā vēlams, ka jau vasarā tiek sagatavoti pārtikas krājumi ziemai, kas ļauj ietaupīt naudu pārtikas iegādei. Rudenī iespējams vai nu novākt ražu no sava dārza, vai iegādāties izdevīgi produktus tirgū no zemniekiem. Gan ievārījumi, gan marinējumi būs brīnišķīgs atspaids budžetam. Vēl labs veids, kā ietaupīt naudu uz pārtiku, ir gatavot ēdienu mājās līdzņemšanai uz darbu. Savukārt, iepērkoties pārtikas veikalos, var droši izmantot atlaižu kuponus vai īpašos piedāvājumus, kas ļaus iegādāties vajadzīgo izdevīgāk.

Rūpīgi apsveriet izklaides iespējas
Ziemas sezona piedāvā visdažādākās izklaides iespējas katrai gaumei. Tomēr arī uz izklaidi iespējams ietaupīt. Piemēram, tā vietā, lai dotos uz kino, filmu vakaru var sarīkot pie sevis mājas. Tikpat labi var saaicināt draugus pie sevis uz mājām, sarīkojot tematisko ballīti vai spēlējot galda spēles. 

Dodieties atvaļinājumā ziemas periodā
Lai arī vasara liekas atvaļinājumam vilinošākais laiks, vērts padomāt par došanos atvaļinājumā ziemas periodā, vismaz tajā gadījumā, ja vēlaties aizceļot uz kādu no siltajām zemēm. Lielākoties ziemas periods ārvalstīs skaitās nesezonas laiks, kad tūristiem tiek piedāvātas lētāki piedāvājumi un kad zemākas izmaksas ir gan ceļam, gan dzīvošanai viesnīcās. Ceļošana ziemā arī ļauj izvairīties no lieliem tūristu pūļiem. 
Izmantojiet pēcsvētku un ziemas atlaižu periodus veikalos.

Lai naudas tērēšana iepērkoties nesagādātu pārāk lielus izdevumus, vērts izmantot īpašās pēcsvētku un ziemas atlaides, ko piedāvā visdažādākie veikali, īpaši pēc Ziemassvētkiem, kad beidzies lielais dāvanu iepirkšanās drudzis. Ziema ir īstais laiks, kad izdevīgāk var iegādāties arī, piemēram, apģērbu un apavus pavasara vai vasaras sezonai.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)