Banner 980x90

Adventes laikā Liepājas koncertzālē izskanēs garīgās mūzikas programma "Mātes Terēzes lūgšanas"

Foto: Ieva Lūka/ LETA
Foto: Ieva Lūka/ LETA
Trešdien, 21.decembrī, plkst.19.00 Liepājas koncertzālē "Lielais dzintars" izskanēs "Latvijas Radio kora" un kamerorķestra "Sinfonietta Rīga" veidotā koncertprogramma "Mātes Terēzes lūgšana", pilsētas informācijas portāls Liepaja24.lv uzzināja Liepājas pilsētas pašvaldībā.

Kolektīvus - "Latvijas Radio kori" un kamerorķestri "Sinfonietta Rīga" - vieno ilgstoša sadarbība, kuru nu jau droši var dēvēt par ciešu draudzību. Kopīgiem spēkiem iestudētas ne vien koncertprogrammas, bet abu kolektīvu sadarbības rezultātā ik gadu pirmatskaņojumu piedzīvo arī kāds latviešu sakrālās mūzikas jaundarbs.

Koncertprogrammas "Mātes Terēzes lūgšana" ideja radusies pirms pāris gadiem, kad "Latvijas Radio kora" mākslinieciskais vadītājs Sigvards Kļava, iepazīstoties ar komponista Pētera Vaska tobrīd rakstīto skaņdarbu "Lūgšana" (Kungs, atver mums acis), atzinis: "Kad es uzzināju, ka meistars Vasks gatavojas rakstīt jaunu skaņdarbu ar Mātes Terēzes tekstiem, un, vēl jo vairāk, kad es izdzirdēju šī opusa pirmos aizmetņus, bija pilnīgi skaidrs, ka tā saturiskais satvars ir tik pilnīgs, ka noteikti jāveido vesela koncertprogramma, kas neaprobežotos tikai ar vienu vienīgu jauna opusa pirmatskaņojumu."

Garīgās mūzikas programma Adventes laikā. "No klusuma caur mīlestību uz gaismu – tā ir lūgšanu pamatvertikāle," par gaidāmo stāsta diriģents Sigvards Kļava.

Koncertā izskanēs arī citu latviešu autoru skaņdarbi, piemēram, Andreja Selicka "Litānija Mātei Terēzei", kur kompozīcijā mēģinātas rast sasaistes ar Mātes Terēzes lūgšanām un latviešu garīgajām tautasdziesmām latgaliešu valodā. Tāpat, iedvesmojoties no leģendārās misionāres tekstiem un personības, iekļauts Riharda Dubras skaņdarbs "Klusums, mīlestība un gaisma", Arvo Perta "Siluana dziesma" kamerorķestrim, kā arī Ērika Ešenvalda "Piliens okeānā" korim a cappella, kurā apvienotas Mātes Terēzes ik dienu skaitītās un Sv.Asīzes Franciska lūgsnas. Diriģents Kļava iezīmē: "Programmas saturiskais ietvars būs apliecinājums tam, ka patiesu un piepildītu lūgšanu spēkam nav ne konfesionālu, ne nacionālu robežu."

Biļetes uz koncertu no 8 eiro nopērkamas visās Biļešu paradīzes kasēs, interneta vietnē "www.bilesuparadize.lv", kā arī koncertzāles "Lielais dzintars" informācijas centrā. Darba laiks no plkst.10.00 līdz plkst.20.00, svētdienās no plkst.10.00 līdz plkst.15.00. Skolēniem, studentiem, pasniedzējiem, pensionāriem, I un II grupas invalīdiem, kā arī ģimenēm un grupām pieejamas atlaides.
 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)