Banner 980x90

Liepājā nakšņojošo viesu skaits pirmajā pusgadā palielinājies par teju 10%

Rīga, 19.aug., LETA. Liepājā nakšņojošo viesu skaits šā gada pirmajā pusgadā palielinājies par teju 10%, savukārt ārzemju viesu skaits pieaudzis pat par vairāk nekā 22%, liecina Liepājas reģiona tūrisma informācijas biroja (LRTIB) apkopotie statistikas dati par Liepājā uzņemto viesu skaitu 2019.gada pirmajā pusgadā. 

Pēc Centrālās statistikas pārvades (CSP) datiem, Liepājā šā gada pirmajā pusgadā ir nakšņojuši 47 315 viesi, kas ir par 4157 cilvēkiem jeb 9,63% vairāk nekā 2018.gada pirmajā pusgadā. No Liepājā nakšņojušo tūristu skaita ārvalstu viesi bijuši 16 022, kas ir pieaugums par 2923 cilvēkiem jeb 22,31%, sacīja Liepājas pilsētas pašvaldības administrācijas sabiedrisko attiecību speciāliste Evita Enģele. 

Kopējais Liepājas naktsmītnēs viesu pavadīto nakšu skaits šā gada pirmajā pusgadā pieaudzis par 17,79% un sasniedzis 75 522 naktis. Pieaudzis arī vidējais pavadīto nakšu skaits Liepājā, kas no 1,48 naktīm pakāpies līdz 1,59 naktīm, kas apliecina, ka cilvēki Liepājā uzkavējas ilgāku laiku.

Pēc Liepājas pilsētas domes priekšsēdētāja vietnieka stratēģiskās plānošanas jautājumos Ulda Seska (Liepājas partija) paustā, statistikas dati liecina, ka šodien Liepāja ir viens no populārākajiem tūristu galamērķiem aiz Rīgas. To apstiprinot arī tūrisma nozarē darbojošies uzņēmumi, kas aktīvi darbojas un paplašinās - ir atvērtas divas jaunas augsta līmeņa viesnīcas, restorāni un kafejnīcas, paplašināts tūrisma pakalpojumu piedāvājums, viņš klāstīja.

Sesks norādīja, ka tas ir mērķtiecīga darba rezultāts, kas nes augļus visai Liepājas ekonomikai. 

Augstākais viesnīcu noslogojums pēc CSP datiem Liepājā bijis šā gada jūnijā, kad aizpildītas bijušas 56% viesnīcu, salīdzinot ar pagājušā gada jūniju, kad bija aizpildīts 51% viesnīcu. 

CSP dati arī liecina, ka pilsētu apmeklējušo Lietuvas tūristu skaits pieaudzis par 11,22%, Vācijas - par 32,54% un Krievijas - par 47,96%. Biežāk Liepāju apmeklējuši arī Latvijas ceļotāji, to skaits palielinājies par 4,11%.

https://infogram.com/liepajas-viesnicas-un-citas-turisma-mitnes-apkalpotie-viesi-1h9j6qok93x52gz?live

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)