Banner 980x90

Liepājas Ērģeļmūzikas festivāls noslēgsies ar veltījumu Tālivaldim Deksnim

Rīga, 20.sept., LETA. Sestdien, 22.septembrī, Liepājas Svētās Trīsvienības katedrālē ar veltījumu koncertērģelniekam Tālivaldim Deksnim noslēgsies Liepājas Ērģeļmūzikas festivāls, aģentūru LETA informēja festivāla sabiedrisko attiecību koordinatore Anna Paula Pujēna.

Ērģelniece Edīte Deksne (Alpe) kopā ar dziedātāju Ingu Šļubovsku-Kancēviču festivāla noslēguma koncerta programmu veidojušas domājot par Deksni - vienu no izcilākajiem Latvijas ērģelniekiem, no kura šogad pavasarī atvadījās Latvijas mūziķu un mūzikas mīļotāju saime.

Deksnis bija pasaules līmeņa koncertērģelnieks, Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas ērģeļspēles profesors, daudzu latviešu mūzikas jaundarbu pasūtinātājs un pirmatskaņotājs, izcils ērģeļu instrumenta pazinējs. Viņš ir devis lielu ieguldījumu Latvijas ērģeļu izpētē, apkopē un restaurācijā. Deksnis bijis arī konsultants un padomdevējs Liepājas Svētās Trīsvienības katedrālei ērģeļu uzturēšanas un restaurācijas procesā, kā arī vairākkārt pats bijis Liepājas Ērģeļmūzikas festivāla viesis gan kā solists, gan meistarklašu vadītājs un konsultants mākslinieku izvēlē.

Deksnis ir veidojis dažādu skaņdarbu pārlikumus ērģelēm - gan solo, gan pavadījumus. Atspoguļojot šīs māksliniekam raksturīgās radošās darbības šķautnes, koncertā izskanēs skaņdarbi gan no Dekšņa repertuāra, gan viņa ērģeļu pavadījumu pārlikumiem, kā arī vairāki skaņdarbi, kuriem ir saglabājušās paša mākslinieka veidotās reģistrācijas tieši Liepājas Svētās Trīsvienības instrumentam.

Koncertprogrammā varēs dzirdēt Pētera Vaska, Marģera Zariņa, Sergeja Rahmaņinova, Zigmāra Liepiņa, Riharda Vāgnera un citu komponistu mūziku.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)