Banner 980x90

Liepājas jauniešiem būs iespēja uzņēmējdarbības pamatus

Liepaja24.lv
Liepaja24.lv
Jau piekto gadu jauniešiem ir iespēja piedalīties Liepājas jauno komersantu skolā un apgūt uzņēmējdarbības praktiskos pamatus, pilsētas informācijas portālu Liepaja24.lv informē Biznesa augstskolas "Turība" sabiedrisko attiecību speciāliste Marta Kive.

Projektu organizē Liepājas Izglītības pārvalde un Biznesa augstskolas "Turība" Liepājas filiāle, tajā piedalās Liepājas vidusskolu 9.- 12.klašu audzēkņi un Liepājas Valsts tehnikuma audzēkņi.

Projekts veidots, pamatojoties uz to, ka Latvijas Republikas ekonomisko izrāvienu var radīt tikai vietējie uzņēmēji. Valstīs, kuras savu labklājību radījušas pakāpeniski vairākās simtgadēs, to nodrošina uzņēmējdarbības tradīcijas nodošana no paaudzes paaudzē. Latvijā šis ceļš pārrauts, tāpēc uzņēmīgi cilvēki jāveido mērķtiecīgi, daloties pieredzē un iedvesmojot jauniešus radīt idejas un veidot savus pirmos uzņēmumus jau skolas solā, lai viņi apgūtu uzņēmējdarbības prasmes un mācītos uzņemties saprātīgu risku.

Liepājas jauno komersantu skolas galvenie uzdevumi ir sniegt izpratni par ekonomisko situāciju Liepājā un iespējām, iepazīstināt ar pozitīvajiem uzņēmējdarbības piemēriem Liepājā un veicināt izpratni par menedžmenta un mārketinga nozīmi uzņēmējdarbībā.

Viena no projekta organizatorēm, Biznesa augstskolas "Turība" Liepājas filiāles vadītāja Agnese Getaute-Zariņa uzsver: "Skolas pirmsākumi meklējami 2011.gadā, kad pedagogi sāka domāt, ka motivēt jauniešus darīt un mācīties, nemateriāli investēt sevī jau pusaudžu gados. Šo tradīciju ir vērts turpināt, jo ik gadu pārliecinos par to, ka jaunieši ir gatavi ziedot savu brīvo laiku un apgūt uzņēmējdarbības pamatus, dibinot Skolēnu mācību uzņēmumus, radot idejas un nonākot līdz gatavam produktam, kas ir pārdodami un konkurētspējīgi tirdziņos visā Latvijā un starptautiskos mērogos. Uzskatu, ka Liepājā un Latvijā ir liels jauniešu potenciāls – ka jaunā paaudze var kļūt par mūsdienīgiem uzņēmējiem ar citādu domāšanu, kas rezultātā veicinās valsts labklājību kopumā."

Katrs Liepājas jauno komersantu skolas absolvents saņems apliecību, kas apstiprinās projekta laikā iegūtās prasmes un zināšanas, kā arī sniegs iespēju studēt Biznesa augstskolā "Turība" ar 10% atlaidi. 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)