Banner 980x90

Liepājas ostā septembrī stabila kravu plūsmu

Liepaja24.lv
Liepaja24.lv
Šā gada septembrī Liepājas ostā pārkrautas 517 677,94 tonnas dažādu kravu, kas ir par 57,3 % vairāk nekā šā gada augustā, pilsētas informācijas portāls Liepaja24.lv uzzināja Liepājas pilsētas pašvaldībā.

Līdz ar lietaino augustu šogad graudaugu sezona Liepājas ostā iesākās vēlāk. Kā skaidro stividorkompānijas, kravu īpašniekiem bija nepieciešams laiks, lai atrastu jaunus noieta tirgus lauksaimniecības graudiem, kas bija zemākas kvalitātes nekā sākotnēji plānots.  

2016.gada septembrī Liepājas ostā beramkravas veidoja 78,8 %, ģenerālkravas 14,4 %, bet lejamkravas 6,8 %.

Šā gada septembrī lielāko kravu īpatsvaru Liepājas ostā veidoja beramkravas, bet graudi un graudaugu produktu kravas septembrī veidoja 55,8% no visām kravām.  Lielākais beramkravu termināls LSEZ SIA "Liepaja Bulk Terminal" septembrī pārkrāva 179 159, 70 tonnas, kas līdz ar graudaugu sezonas aizkavēšanos ir nedaudz mazāk kā gadu iepriekš.  LSEZ SIA "Liepaja Bulk Terminal" valdes loceklis Juris Matvejevs norādīja, ka situācija ir stabilizējusies, ir noslēgti līgumi un plānotais 2 milj. kravu apgrozījums līdz gada beigām tiks nodrošināts. Tas veidos aptuveni 10% pieaugums salīdzinot ar 2015. gadu. Protams, savas korekcijas var ienest laika apstākļi – stiprs vējš, lietus. 

Oktobra sākumā "Liepaja Bulk terminal" atkārtoti īstenoja panamax klases kuģa iekraušanas projektu, kura ietvaros 52 tūkst. tonnas kviešu tika iekrautas ostas 51. piestātnē, bet atlikušās 12 tūkst. tonnu iekrāva atklātā jūrā, izmantojot citu kuģi. Juris Matvejevs arī uzsver nepieciešamību turpināt ostas padziļināšanu un dzelzceļa infrastruktūras pilnveidošanu, kas ļautu atbilstoši tirgus pieprasījumam dotu iespēju apkalpot lielākus kuģus un iekraut visu kravu panamax klases kuģī vienuviet. 

Līdzvērtīgs kravu apgrozījums septembrī bija arī LSEZ SIA "Ekers Stividors" - 178 807,83 tonnas, ko veidoja lauksaimniecības kravas, cements, bagātinātās antracīta ogles u.c.

Liepājas speciālās ekonomiskās zonas Mārketinga un investīciju  daļas vadītājs Ivo Koliņš,  pastāstīja, ka līdz ar sarežģīto situāciju tranzītbiznesa nozarē  samazinās Krievijas kravu īpatsvars, bet pateicoties vietējām kravām, ko nodrošina pašmāju uzņēmēji un ostas stividorkompāniju spējai pielāgoties tirgus apstākļiem, kravu apgrozījums ir līdzvērtīgs iepriekšējam periodam.

Kopumā šā gada deviņos mēnešos Liepājas ostā pārkrautas 3 870 761, 46 tonnas, tai skaitā beramkravas 2 829,5 tūkstots tonnu jeb 73% no visām kravām, ģenerālkravas 751,1 tūkstots tonnu jeb 19% un lejamkravas 290,1 tūkstots tonnu jeb 7%. No janvāra līdz septembrim ostā apkalpoti 969 kuģi, bet iebraukuši un izbraukuši 25 909 pasažieri.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)