Banner 980x90

Liepājas pašvaldības budžets pildās saskaņā ar plānu

Liepaja24.lv
Liepaja24.lv
Liepājas pašvaldības budžets pildās saskaņā ar gada plānu - nav ne būtiska līdzekļu pārpalikuma, ne iztrūkuma, liecina Liepājas pilsētas domes Finanšu komitejas sēdē šodien apstiprinātais ziņojums.

 

Kā aģentūru LETA informēja Liepājas domes priekšsēdētāja padomnieks sabiedrisko attiecību jautājumos Andrejs Rjabcevs, pašvaldības pamatbudžeta ieņēmumi šī gada pirmajā pusgadā bijuši 38 032 204 eiro apmērā, kas atbilst 55% no visam gadam plānotā.

Saskaņā ar Liepājas domes Finanšu pārvaldes apkopoto informāciju pašvaldības budžetā līdz 1.jūlijam ieņēmumi bijuši nedaudz vairāk par 38 miljoniem eiro, no kuriem lielākā daļa bijuši nodokļu ieņēmumi: 16 510 583 eiro veidoja iedzīvotāju ienākuma nodokļa (IIN) maksājumi, 2 946 161 eiro - nekustamā īpašuma nodokļa (NĪN) ieņēmumi, bet 160 917 eiro iekasēti no azartspēļu nodokļa maksājumiem.

"Apkopojot jaunākos budžeta datus, redzams, ka budžeta ieņēmumu sadaļa pildās saskaņā ar gada plānu un šobrīd nav pamata runāt ne par būtisku iztrūkumu, ne arī līdzekļu pārpalikumu. Lielākās ieņēmumu pozīcijas ir IIN maksājumi, un proporcionāli nedaudz vairāk iekasēts no NĪN, taču tas jau bija sagaidāms, ņemot vērā, ka liela daļa iedzīvotāju norēķinās gada sākumā uzreiz pēc maksājuma paziņojuma saņemšanas, nevis dala maksājumu pa daļām," komitejā skaidroja Liepājas domes izpilddirektora vietnieks finanšu jautājumos Ronalds Fricbergs.

Pašvaldības budžetā pirmajā pusgadā ieskaitīti arī 14,3 miljoni eiro no valsts budžeta, kas paredzēti transfertu maksājumiem noteiktu uzdevumu veikšanai - piemēram, mērķdotācijas pašvaldības izglītības iestāžu pedagogu darba samaksai, sporta programmu īstenošanai, sociālo pakalpojumu nodrošināšanai u.c.

Kopumā pašvaldības pamatbudžeta ieņēmumu sadaļa šim gadam plānota 68 956 322 eiro apmērā, no kuriem lielākā daļa ir nodokļu un nenodokļu ieņēmumi, kā arī transfertu maksājumi noteiktu uzdevumu veikšanai un pašvaldības iestāžu maksas pakalpojumi.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)