Banner 980x90

Liepājas pusē lūdz sākt kriminālvajāšanu pret vīrieti par sava suņa noslīcināšanu

Rīga, 17.maijs, LETA. Valsts policijas (VP) Kurzemes reģiona pārvaldes Liepājas iecirknis ir pabeidzis izmeklēšanu kriminālprocesā par suņa noslīcināšanu aprīļa beigās Kazdangā un paātrinātā procesa kārtībā nodevis to kriminālvajāšanas sākšanai pret suņa saimnieku, aģentūru LETA informēja policijas pārstāve Madara Šeršņova.

27.aprīlī VP saņemta informācija, ka Kazdangā dīķī ir atrasts dzīvnieka līķis. Noskaidrots, ka vīrietis, kuram pieder īpašums, devās uz dīķi barot zivis, taču pamanīja, ka tajā ir uzpeldējis suņa līķis. Vīrietis informēja Aizputes novada pašvaldības policiju, kura arī izbrauca uz notikuma vietu. Noskaidrojot suņa saimnieku un atvedot viņu uz dīķi, vīrietis atzinās, ka suni ir noslīcinājis. Šādu noziegumu viņš pastrādājis pirms aptuveni divām nedēļām.

Ņemot vērā to, ka paveikts noziedzīgs nodarījums, par kuru draud kriminālatbildība, par notikušo tika informēta VP. Vīrietis notikuma vietā tika aizturēts un VP par notikušo tika sākts kriminālprocess par cietsirdīgu izturēšanos pret dzīvnieku, kuras rezultātā tas gājis bojā. Dzīvnieka nāves cēloņa noskaidrošanai veterinārārsts Liepājā veica līķa patologanatomisko sekciju, kurā atklājās, ka kucīte bijusi gaidībās un viņai drīz būtu bijis jādzemdē vairāki kucēni.

Saskaņā ar Krimināllikumu par šādu noziegumu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz trim gadiem, ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, piespiedu darbu vai ar naudas sodu un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem vai bez tās. Soda apmēru noteiks tiesa.

VP izsaka pateicību Aizputes novada pašvaldības policijai, ar kuru izmeklēšanas laikā bija ļoti cieša sadarbība. Šeršņova pauda, ka ar pašvaldības policijas darbinieku palīdzību tika noskaidrotas izmeklēšanā svarīgas detaļas, tādējādi veicinot kriminālprocesa nodošanu kriminālvajāšanas sākšanai paātrinātā procesa kārtībā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)