Banner 980x90

Liepājas skolas un bērnudārzus šovasar remontēs par vairāk nekā 400 000 eiro

Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
​Liepājas skolu un bērnudārzu remontdarbos šovasar tiks ieguldīti vairāk nekā 400 000 eiro, aģentūru LETA informēja Liepājas Izglītības pārvaldes sabiedrisko attiecību speciāliste Gunta Jākobsone.

Šovasar kapitālajiem remontiem, projektēšanas un tehniskās apsekošanas darbiem no pašvaldības budžeta piešķirti ap 400 000 eiro, lai turpinātu iesākto izglītības iestāžu renovācijas programmu. Kapitālie remonti vides labiekārtošanai šovasar notiks astoņos bērnudārzos.

Kopš jūnija beigām bērnudārzā "Pūcīte" tiek veikta elektroinstalācijas nomaiņa un griestu atjaunošana. Savu laiku nokalpojusī elektroinstalācija nomainīta arī bērnudārzā "Kāpēcītis", un šādi darbi tiek plānoti arī bērnudārzā "Sprīdītis".

Savukārt bērnudārzā "Mazulītis" būs jauns sporta laukums, tiks atjaunota apkures sistēma un viens sanitārais mezgls. Sanitāro mezglu atjaunos arī pirmsskolas izglītības iestādē "Stārķis", bet bērnudārzā "Gulbītis" nomainīs novecojušo apkures sistēmu.

Savukārt Liepājas Kristīgajā pirmsskolas izglītības iestādē tiek veikta teritorijas labiekārtošana grupai bērniem ar kustību traucējumiem.

No vispārizglītojošām skolām apjomīgākie remontdarbi šovasar notiks 15.vidusskolā, kur tiks veikts ēdnīcas priekštelpas remonts, un 7.vidusskolā, kur plānots ar flīzēm izklāt trešā stāva gaiteni.

Ceturtdien, 16.jūnija, Liepājas domes sēdē papildus finansējums 18 433 eiro apmērā piešķirts Ezerkrasta sākumskolas žoga ierīkošanai, lai norobežotu to no mikrorajona un ierīkotu videonovērošanas sistēmu.

Paralēli vasaras remonta darbiem skolās tiek veikti arī sagatavošanas darbi gaidāmā Eiropas Savienības finansējuma piesaistei. Plānots, ka tuvāko gadu laikā desmit Liepājas vispārējās izglītības iestāžu mācību vides modernizācijā tiks ieguldīti 10,4 miljoni eiro, kas būs apjomīgākās investīcijas izglītības vides uzlabošanai Liepājā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)