Banner 980x90

Liepājas speciālās ekonomiskās zona noslēdz sadarbības līgumu ar Lībekas ostu

Publicitātes foto
Publicitātes foto
Liepājas speciālās ekonomiskās zonas pārvaldnieks Jānis Lapiņš un Liepājas speciālās ekonomiskās zonas pārvaldnieka vietnieks attīstības jautājumos Uldis Hmieļevskis darba vizītes laikā Vācijā noslēdza sadarbības līgumu ar Lībekas ostas sabiedrību (Lübecker Hafen-Gesellschaft (LHG)), kā arī pārrunāja sadarbības iespējas ar Duisburgas ostu, pilsētas informācijas portāls Liepaja24.lv uzzināja Liepājas pilsētas pašvaldībā.

"Latviju un Vāciju saista senas tirdzniecības un sadarbības tradīcijas, un arī šodien ir svarīgi tās attīstīt, veidot jaunus loģistikas ceļus kravu plūsmām austrumu un rietumu virzienā," pastāstīja Liepājas speciālās ekonomiskās zonas pārvaldnieks Jānis Lapiņš.

Tikšanās laikā ar Lībekas ostas sabiedrību (LHG), kas ikdienā nodrošina Lībekas ostā komercpakalpojumus, tika pārrunāta esošās Stena Line prāmja līnijas Liepāja –Traveminde darbība.  Lībekas ostas  sabiedrības vadītājs Sebastian Jürgens un Liepājas speciālā ekonomiskās zonas pārvaldnieks Jānis Lapiņš parakstīja vienošanos  par ilgtermiņa sadarbību.  Vienošanās galvenie punkti nosaka sadarbību pieredzes un zināšanu apmaiņā un savstarpējo kravu apjoma palielināšanā. 

Liepājas speciālā ekonomiskā zonas pārvaldnieks Jānis Lapiņš pēc vienošanās parakstīšanas uzsvēra, ka mūsu kopējais mērķis ir palielināt prāmju reisu skaitu nedēļā, tādējādi palielinot Liepājas ostas konkurētspēju, un piedāvājot labāku regulāru servisu kravu pārvadātājiem. 

Savukārt ar Duisburgas ostas pārvaldi tika diskutēts  par iespējām veidot atsevišķu projektu kravu transporta nodrošināšanā pa ūdensceļu līdz gala patērētājam Rietumeiropas vidienē no Liepājas ostas. Kā atzina Liepājas speciālās ekonomiskās zonas pārvaldnieka vietnieks attīstības jautājumos Uldis Hmieļevskis, Duisburgas osta ir pasaulē lielākā iekšzemes osta, kas atrodas uz Reinas upes, un kalpo kā nozīmīgs loģistikas mezgls, apgādājot ar kravām nozīmīgu Eiropas industriālo centru. Tāpēc ir svarīgi izveidot ērtu un izdevīgu loģistikas ceļu kravu īpašniekiem.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)