Banner 980x90

Nākamnedēļ gaidāms saulains un līdz +20 grādiem silts laiks, būs augsta ugunsbīstamība

Rīga, 12.apr., LETA. Gan šajā nedēļas nogalē, gan nākamajā nedēļā un Lieldienās laikapstākļus Latvijā noteiks anticiklons, no 16.aprīļa kļūs ievērojami siltāks, liecina jaunākās laika prognozes.

Šajā nedēļas nogalē gaisa temperatūra mainīsies maz un debesis bieži klās mākoņi, nav gaidāmi būtiski nokrišņi, pūtīs lēns līdz mērens ziemeļaustrumu vējš.

No otrdienas, 16.aprīļa, gaisa temperatūra paaugstināsies straujāk. Sagaidāms, ka Latvija nonāks anticiklona centrālajā daļā, tādēļ pūtīs lēni vēji un spīdēs saule, gaiss būs sauss. Šādos apstākļos gaidāmas lielas temperatūras svārstības - nakts izskaņā gaisa temperatūra vietām joprojām noslīdēs nedaudz zem nulles, savukārt pēcpusdienā termometra stabiņš tuvosies +20 grādu atzīmei un vietām, visticamāk, pakāpsies virs tās.

Saskaņā ar "Global Forecast System" prognozi Lieldienu brīvdienās maksimālā gaisa temperatūra Latvijā būs +17..+22 grādi. Kā vienmēr pavasarī, vēsāks laiks saglabāsies piekrastē, vējam nesot dzestrumu no jūras.

Pastiprināsies sausums un paaugstināsies ugunsbīstamība. Pieaugot kūlas ugunsgrēku skaitam, uguns arvien biežāk skars mežus un purvus.

Paredzams, ka daudzi cilvēki nākamnedēļ atklās sauļošanās sezonu. Ultravioletais starojums sasniegs tādu pašu līmeni kā augusta otrajā pusē, bet, sauļojoties pavasarī, jāievēro lielāka piesardzība, jo bāla āda ir jutīgāka un ātrāk apdeg. Sauļojoties dienas vidū, cilvēki ar īpaši jutīgu ādu var iegūt apdegumus pusstundas laikā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)