Banner 980x90

Nākamnedēļ Liepājā sāks dzelzceļa sliežu posma izbūvi pāri Oskara Kalpaka ielai

Rīga, 17.apr., LETA. Liepājā nākamnedēļ sāks dzelzceļa sliežu posma izbūvi pāri Oskara Kalpaka ielai, aģentūru LETA informēja Liepājas speciālās ekonomiskās zonas pārvaldes pārstāve Līga Ratniece-Kadeģe.

Viņa arī pavēstīja, ka, ņemot vērā attiecīgos būvdarbus, no 23. līdz 27.aprīlim nakts stundās no plkst.0.05 līdz 5.30 autotransportam būs slēgta dzelzceļa pārbrauktuve Oskara Kalpaka ielā, tāpēc autotransporta plūsma nakts stundās tiks organizēta pa apbraucamo ceļu caur Liepājas ostas teritoriju atbilstoši ceļa zīmēm.

Ratniece-Kadeģe minēja, ka ceļa posms būs slēgts, lai turpinātu īstenot Liepājas speciālās ekonomiskās zonas pārvaldes attīstības projektu "Liepājas ostas sauszemes pievadceļu attīstība". Norādītajos laikos tiks izbūvēts dzelzceļa sliežu posms pāri Oskara Kalpaka ielai, kā arī papildus dzelzceļa posms starp Liepājas ostu un Liepājas dzelzceļa staciju ar mērķi uzlabot dzelzceļa sastāvu manevrēšanas ātrumu un drošību starp ostu un staciju.

Ratniece-Kadeģe norādīja, ka dzelzceļa infrastruktūras izbūves darbus veiks SIA "Fima" sadarbībā ar apakšuzņēmējiem SIA "Thales Latvija" un SIA "RKF "Transceltnieks ".

Eiropas Savienības (ES) Kohēzijas fonda projektu "Liepājas ostas sauszemes pievadceļu attīstība" mērķis ir novērst problemātisko punktu radītos ierobežojumus Eiropas transporta tīkla infrastruktūras darbībā, realizējot Liepājas ostas sauszemes pievadceļu attīstības pasākumus. Dzelzceļa pievadceļa būvniecības darbu laikā notiks papildus savienojuma izbūve starp Liepājas ostas Rietumu parku un Liepājas staciju.

Līgumu ar kompāniju "Fima", kas iesniedza saimnieciski izdevīgāko un ekonomiski pamatotāko piedāvājumu ar zemāko cenu, Liepājas speciālās ekonomiskās zonas pārvalde noslēdza 2018.gada 14.septembrī. Darbi saskaņā ar līgumu jāveic 270 dienu laikā. Līguma summa ir 2 495 646,21 eiro bez pievienotās vērtības nodokļa.

Kopumā līdz 2019.gada beigām projekta "Liepājas ostas sauszemes pievadceļu attīstība" laikā plānots izbūvēt un rekonstruēt sliežu ceļus 2632 metru garumā, tostarp 1815 metri būs jaunbūvējami sliežu ceļi, bet 817 metri tiks pārbūvēti.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)