Banner 980x90

Plēves siltumnīcu priekšrocības un mīnusi

Mūsu klimats mūsdienās nav vienmērīgs un mēdz pārsteigt ar neparedzamiem laikapstākļiem, kas ietekmē ne tikai mūsu plānus un ieceres uz dārza saimniecību, bet arī tēriņus. 

Lai nebūtu vilšanās par zaudējumiem dārzā, ka augus ir nosaldējusi salna, pārsteidzīgi stiprs lietus vai savvaļas dzīvnieki, labs risinājums ir sava siltumnīca. Siltumnīcu veidi ir vairāki, tāpēc nav vienas pareizās atbildes, kura siltumnīca ir vislabākā - katrs saimnieks izvēlas sev vēlamāko gan pēc finansiālām iespējām, gan mērķiem, ko tajā audzēs. 

Katram no siltumnīcu veidiem ir savi plusi un mīnusi, bet šoreiz apskatīsim plēves siltumnīcu priekšrocības jeb plusus un mīnusus to uzturēšanā. 

Plēves siltumnīca ir konstruktīvi viegli saliekams dārza objekts, kura iegādē nav vajadzīgi lieli iekrājumi vai tēriņi. Standarta pirkta siltumnīcas salikšana var aizņemt līdz 30 minūtēm. Ja vēlaties iegādāties šāda veida siltumnīcu, tad tā salikšana Jums neprasīs daudz laika, jo ražotāji ir parūpējušies, lai konstrukcija būtu saliekama tikpat viegli kā telts. Šādām siltumnīcām ir viegli noņemams jumts un plēve, tādējādi, ja ir vajadzība siltumnīcu pārvietot - tas ir ātri un viegli iespējams. 

Kā mīnus plēves siltumnīcai ir tas, ka ziemas periodā tā ir jāieziemo jeb jāņem šī plēve nost, jo sniega, vēja vai krusas gadījumā tā var tikt sabojāta un saplīst, kā arī var sabirt uz tās lapas vai citi lidojoši rudens un ziemas gruži, kas pūdētu materiālu. Pašu stiprinājumu konstrukciju uz ziemu droši var atstāt ārā, ražotāji to ražo no koroziju izturīgiem materiāliem. 

Vēl viens vērtīgs plēves siltumnīcas bonuss ir tajā, ka vēlā rudenī un ziemā, noņemot plēvi un atstājot konstrukciju, zeme saņem pilna spektra mitrumu - lietu un sniegu -, tādējādi bagātinot un nodrošinot piemērotu mikroklimatu augsnei. Siltumnīcas, kuras ir slēgtas, piemēram, polikarbonāta vai stikla, šādas iespējas nav, tāpēc mikroorganismi to augsnēs izsalst un mirst. Risinājums gan ir šo augsni noklāt ar mēslojumu vai sniegu, tomēr realitātē daudzi saimnieki ziemas periodā tā arī līdz dārza siltumnīcai neaiziet. 

Plēve ir materiāls, kas nodrošina vajadzīgos saules starus augiem, laižot cauri ierobežotāku, bet pietiekamu staru daudzumu, papildinot saimnieku ražu ar gardiem siltumnīcas dārzeņiem un garšaugiem. Augi neapdeg, jo plēve spēj gaismu vienmērīgi izkliedēt. 

Plēves siltumnīcā ir vajadzīga arī ventilācija, tāpēc, izpētot piedāvājumu, aplūkojiet labākos risinājumus. Ventilācija ir vajadzīga ne tikai tāpēc, lai siltumnīcā neveidotos kondensāts, bet arī tāpēc, lai tā dotu labāku ražu un vispirms arī, lai apputeksnētos. Kā mīnuss - uzmanieties, lai vēlamā ventilēšana nepārvēršas caurvējā, jo augi ir tieši tikpat jutīgi kā cilvēki. 

Plēves siltumnīcas cenu kategorijā ir pieejamas jebkuram, tāpēc, ja vajadzības, mērķi un iespējas saskan ar augstāk minēto, tad šāda tipa siltumnīca Jums noteikti visas vasaras un rudens laikā radīs daudz prieka par izaudzēto!

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)