Banner 980x90

Priekulē un Nīcā lauksaimniekiem nozagti minerālmēsli un augu aizsardzības līdzekļi vismaz 45 000 eiro vērtībā

Rīga, 16.apr., LETA. Priekulē un Nīcā lauksaimniekiem nozagti minerālmēsli un augu aizsardzības līdzekļi vismaz 45 000 eiro vērtībā, aģentūru LETA informēja Valsts policijā (VP) Kurzemes reģiona pārvaldes vecākā speciāliste sabiedrisko attiecību un sadarbības jautājumos Madara Šeršņova.

Viena zādzība notikusi Priekules novadā, kur cietušajam ir radīti 45 000 eiro materiālie zaudējumi, savukārt otrajā gadījumā Nīcas novadā, uzlaužot garāžu, no tās nozagti augu aizsardzības līdzekļi, kuru vērtība vēl nav precizēta. VP par notikušo ir uzsākti kriminālprocesi.

VP pārstāve norāda, ka, iestājoties siltākam laikam, ir sākušies arī dažādi lauku darbi. Pieredze liecina, ka sarosās arī zagļi, kuri iekāro traktortehnikas un tāpat arī minerālmēslus un jebko, kas ziemas laikā ir noglabāts noliktavā, garāžā vai kādā glabātuvē, bet līdz ar vasaru vairs neatrodas aiz atslēgas.

"Lai nesaskartos ar materiālajiem zaudējumiem gadījumā, ja zagļi tomēr nolēmuši paviesoties svešā īpašumā, aicinām ievērot drošības pasākumus," saka Šeršņova. VP lūdz lauksaimniekus padomāt par lauksaimniecībā izmantojamo minerālmēslu un citu augu aizsardzības līdzekļu uzglabāšanu. Tos nav vēlams atstāt brīvi pieejamās telpās, kur ķimikālijas būtu viegls guvums nelūgtiem viesiem. "Ja tomēr esat kļuvuši par garnadžu upuriem, informējiet policiju, pēc iespējas precīzāk norādot visus notikušā apstākļus," norāda VP pārstāve.

Tāpat policija brīdina, ka traktori jānovieto drošā un apsargājamā teritorijā. Tos nevajadzētu nepieskatītus atstāt uz lauka vai citā brīvi pieejamā vietā. Ja traktortehnikas, lauka vai saimniecības tuvumā pamanītas aizdomīgas personas vai svešas automašīnas, vēlams piefiksēt automašīnas numurzīmi un ziņot par to policijai, zvanot pa tālruni 110 vai vēršoties tuvākajā VP iecirknī. Būtiski nepalikt vienaldzīgiem un pieskatīt ne tikai savu saimniecību, bet pievērst uzmanību arī kaimiņos notiekošajam.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)