Banner 980x90

Purmsātu speciālo internātpamatskolu pārdēvēs par Mežupes pamatskolu

Rīga, 25.marts, LETA. No 10.jūnija Purmsātu speciālā internātpamatskola tiks pārdēvēta par Mežupes pamatskolu, lēmusi Priekules novada dome.

Izglītības iestādē arī turpmāk tiks īstenotas speciālās izglītības programmas, mainās tikai izglītības iestādes nosaukums. Izmaiņas nepieciešamas, jo no augusta termins "internātskola" no Izglītības likuma tiks izslēgts.

Aģentūra LETA novada pašvaldībā noskaidroja, ka jaunais skolas nosaukums izvēlēts, aptaujājot darbiniekus, skolas padomes un skolēnu padomes dalībniekus.

"Nosaukums radās, pētot 20.gadsimta30.gadu Liepājas apriņķa Purmsātu pagasta ceļu karti. Redzams, ka pirmā Purmsātu pagasta skola tika uzcelta Mežupes krastā netālu no Gravenieku mājām. Lai godinātu izglītības vēsturi Purmsātu pagastā, izvēlējāmies tieši šo nosaukumu," skaidroja skolas direktore Anitra Šneidere.

Mežupe ir vienīgā upīte, kura tek tikai Purmsātu pagasta teritorijā, izpētījuši skolas darbinieki. Pašlaik upei dots tuvējo māju nosaukums Bruncupe, kas radies pēc padomju laika kartogrāfijas.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)