Banner 980x90

"Vienotības" Liepājas un Saldus nodaļu vadītāji atbalsta Smiltēna kandidatūru

Pilseta24.lv
Pilseta24.lv
Partijas "Vienotība" Liepājas un Saldus reģionālo nodaļu vadītāji, kuri vakar klātienē piedalījās Liepājā notikušajās "Vienotības" priekšsēdētāja amata kandidātu Andra Piebalga un Edvarda Smiltēna publiskajās debatēs, atbalsta Smiltēna kandidatūru.

"Manuprāt, pārliecinošāks kandidāts ir Smiltēns ar savu jaunības degsmi un mērķiem," aģentūrai LETA savu viedokli pauda "Vienotības" Liepājas nodaļas vadītājs Armīns Robežnieks. Viņš atzinīgi vērtē arī Smiltēna debatēs sniegto atbildi, kad Liepājas nodaļas vadītājs aicinājis nosaukt kādu no lielākajiem nodokļu maksātājiem Kurzemē - tas, ka Smiltēns minējis uzņēmumu "UPB", pēc Robežnieka domām, apliecina, ka viņam ir priekšstats par uzņēmējdarbības jomu Kurzemes reģionā. Lai gan debatēs tika aplūkoti arī demogrāfijas jautājumi, Liepājas nodaļas vadītājs atturējās vērtēt abu kandidātu sniegtās atbildes par šo tēmu, jo šo jomu uzskata par pārāk plašu un komplicētu, lai būtu iespējams par to saturīgi diskutēt tik īsā laika sprīdī.

Arī "Vienotības" Saldus nodaļas vadītājs Didzis Konuševskis pauž atbalstu Smiltēna kandidatūrai. Jau aprīlī Saldus nodaļas biedri tikās ar abiem kandidātiem - Smiltēnu un bijušo eirokomisāru Andri Piebalgu. Saldus nodaļas valde vienojās atbalstīt Smiltēna kandidatūru šim amatam. Vienlaikus Konuševskis uzsvēra, ka kongresā nodaļas biedri varēs izvēlēties, par kuru no kandidātiem atdot savu balsi.

"Debatēs abiem kandidātiem, protams, bija savs viedoklis un redzējums. Piebalgam ir lielāka pieredze, bet lielāku degsmi, enerģiju un radošo dzirksteli, kas ir tik ļoti nepieciešama pārmaiņu procesā, es saskatu tieši Smiltēnā, tāpēc atbalstu viņa kandidatūru," skaidroja Konuševskis.

"Vienotības" Talsu nodaļas pārstāvji aizņemtības dēļ vakar Liepājā notikušajās Piebalga un Smiltēna debatēs nepiedalījās, aģentūrai LETA atzina nodaļas vadītājs Normunds Tropiņš. Arī Ventspils nodaļas pārstāvju šajā pasākumā nebija. Ventspils nodaļas vadītāja vietnieks Uģis Goldmanis, kurš pašlaik aktīvāk uzņēmies nodaļas darba organizēšanu, atzina, ka šoreiz uz pasākumu nav varējis ierasties, jo ir atvaļinājumā. "Savu izvēli vēl neesmu izdarījis. Viena kandidāta priekšrocība ir viņa jaunība, otram savukārt ir lielāka pieredze. Pozitīvi, ka abi kandidāti diskutē, notiek debates. Līdz kongresam man vēl ir mazliet laika apdomāt savu izvēli," skaidroja Goldmanis. Arī vienīgā "Vienotības" deputāte Ventspils pilsētas domē Dace Korna debatēs Liepājā nav varējusi būt klāt, jo tikai trešdienas vakarā atgriezusies no ārzemēm. Viņa atbalsta Smiltēna kandidatūru partijas vadītāja amatam un norāda, ka arī Smiltēns jau ir guvis pietiekami lielu pieredzi Latvijas politikā un parlamenta darbā. Pēc Kornas domām, viņš spētu normalizēt situāciju partijā. Ventspils nodaļā ir gan Smiltēna, gan Piebalga kandidatūras atbalstītāji, piebilda Korna.

Kā ziņots, vakar Liepājā notika partijas "Vienotība" priekšsēdētāja amata kandidātu - Piebalga un Smiltēna - trešās publiskās debates. Tajās diskutēja par tautsaimniecības attīstību, ekonomiku, nodarbinātību, migrāciju un demogrāfiju.

Kopumā debates notiks piecu Latvijas reģionu pilsētās - iepriekš tās norisinājās Cēsīs un Rēzeknē, 25.maijā notiks Jelgavā, savukārt 1.jūnijā - Rīgā, aģentūru LETA informēja "Vienotības" preses sekretāre Laila Timrota.

"Vienotība" pulcēsies ārkārtas kongresā 4.jūnijā, kurā pārvēlēs partijas vadību.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)