Banner 980x90

Sadzīves tehnikas izvēle: 6 padomi labākiem pirkumiem

Plāno iegādāties jaunu sadzīves tehniku? Ieskaties padomos, kas palīdzēs izdarīt labāko izvēli! 

Ledusskapis
Viena no svarīgākajām lietām ikvienā mājoklī ir ledusskapis. Būtiskākie faktori, ko ņemt vērā, izvēloties ledusskapi, ir dizains, funkcionalitāte, lietošanas ērtības, ietilpība, elektroenerģijas patēriņš. Svarīgs aspekts ir arī ledusskapja izmērs – tā izvēle lielā mērā atkarīga no tam atvēlētās vietas virtuvē. Ledusskapja izvēlē uzmanība jāpievērš arī saldētavai – kāda ir vēlamā ietilpība, kāds ir tās novietojums. 

Trauku mazgājamā mašīna
Daudzās ģimenēs neaizvietojams palīgs ir arī trauku mazgājamā mašīna. Ar tās palīdzību var ietaupīt ne tikai laiku, bet arī ūdeni – tātad šāds pirkums ilgtermiņā noteikti atmaksāsies. Būtiski arī, ka ar trauku mazgājamo mašīnu mazgātie trauki būs tīrāki, nekā mazgājot ar rokām. 

Izvēlei šajā internetveikalā atradīsi vairāku veidu trauku mazgājamās mašīnas – gan iebūvējamās, gan arī brīvi stāvošās, ar dažādām funkcijām un mazgāšanas režīmiem. Izvēloties trauku mazgājamo mašīnu, jāizvērtē tās izmērs un ietilpība (lasīt vairāk). Domājot par šiem faktoriem, jāņem vērā virtuves platība, cilvēku skaits ģimenē un dzīvesveids. Īpaša uzmanība jāpievērš arī pieejamām funkcijām un mazgāšanas režīmiem – tie parasti ir vairāki – sākot no 30 minūtēm, ar ko pilnībā pietiek, lai nomazgātu ne pārāk netīrus traukus, līdz divām un pat vairāk stundām īpaši netīriem un taukainiem traukiem. 

Mikroviļņu krāsns
Lielākas ērtības un ātrāku ēdienu pagatavošanu nodrošina mikroviļņu krāsnis. Tās pieejamas daudzveidīgā izvēlē. Piemēram, kombinētajās mikroviļņu krāsnīs ēdienu var ne tikai uzsildīt, bet pagatavot līdzīgi kā parastajā cepeškrāsnī. Būtiski faktori, izvēloties mikroviļņu krāsni, ir arī ietilpība un jauda. Tas, kādas ietilpības krāsni izvēlēties, atkarīgs no tā, cik ēdiena vienlaicīgi tajā vēlēsieties pagatavot. Savukārt ierīces jauda nosaka to, cik ātri ēdiens tiks uzsildīts. Jāņem gan vērā, ka jaudīgākas krāsnis parasti tērē vairāk elektroenerģijas. 

Atkarībā no mikroviļņu krāsns veida, tai var būt manuālā vai elektroniskā vadība. Tas, kuram variantam dot priekšroku, lielākoties ir gaumes jautājums. Jāpiebilst gan, ka manuālā vadība ir vienkāršāka, savukārt elektroniskā ļauj ieprogrammēt sarežģītāku recepšu pagatavošanu. 

Sulas spiede
Lai darbi virtuvē ritētu vieglāk, noderīga var būt arī sulas spiede. Tās var iedalīt divās lielās kategorijās – citrusaugļu sulas spiedēs un citu augļu/dārzeņu sulas spiedēs. Citrusaugļiem paredzētās sulas spiedes neizceļas ar lielu jaudu, savukārt cietāku augļu un dārzeņu apstrādei jāiegādājas jaudīgākas ierīces. Sulas spiedes jāizvēlas, ņemot vērā arī citus kritērijus – jaudu, korpusa materiālu, ierīces svaru, tipu un citus. 

Ko vēl svarīgi ņemt vērā? 
Izvēloties jebkuru sadzīves tehniku, uzmanība būtu jāpievērš elektroenerģijas patēriņa klasei, jo tas būs būtisks ekonomijas rādītājs. Energoefektivitātes klases tiek atzīmētas ar burtiem no A līdz G, kur A klase attiecīgi ir augstākā, tātad – ekonomiskākā. Klase nosaka arī to, cik kvalitatīvi ierīce pildīs savas funkcijas. Tāpat būtiski izvērtēt arī, cik vienkārša būs ierīces kopšana, kādi līdzekļi tam nepieciešami. 

Kur iegādāties labu sadzīves tehniku?
Piedāvājums ir plašs – katrs var izvēlēties savām prasībām piemērotāko sadzīves tehniku. Taču, kur to iegādāties pēc iespējas ātrāk, ērtāk un izdevīgāk? Viens no variantiem ir specializētie sadzīves tehnikas veikali, kur pieejams pietiekami liels preču klāsts un zinošu pārdevēju konsultācijas. Taču mūsdienās daudzi dod priekšroku interneta veikaliem, tādā veidā ietaupot gan laiku, gan līdzekļus. Tiešsaistē ātri un ērti aplūkojams viss aktuālais piedāvājums, turklāt pirkumu var noformēt jebkurā diennakts laikā. 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)