Banner 980x90

Sāk Liepājas ostas padziļināšanu

Liepāja, 16. janv., LETA. Šodien sākas viens no nozīmīgākajiem projekta "Liepājas ostas ūdens infrastruktūras uzlabošana" posmiem - kuģu ceļu padziļināšana par diviem metriem un enkurvietas izveide brīvostā, intervijā "Rietumu radio" pastāstīja Liepājas Speciālās ekonomiskās zonas (SEZ) pārvaldnieks Jānis Lapiņš.

"Lai strādātu nākamajā līmenī, Liepājas ostai nepieciešama padziļināšana, kas šodien tiks sākta," sacīja Lapiņš. Padziļināšanas darbus paredzēts veikt vairāk nekā piecu kilometru garumā un 140 metru platumā.

Darbs sāksies ostas iekšējā akvatorijā, pakāpeniski virzoties uz ārējo vārtu pusi un ārējo kanālu, stāstīja Liepājas SEZ pārvaldnieks.

Pēc diskusijām ar ostas uzņēmumu pārstāvjiem, Liepājas SEZ nolēmusi, ka optimālais variants ir padziļināt kuģu ceļu un izveidot speciālu piekraušanas piestātni pieejas kanālā. Lapiņš skaidroja tie "Panamax" kategorijas kuģi, kuri pie pašreizējām piestātnēm nevar tikt piekrauti pilnā apjomā, patlaban piekraušanu pabeidz atklātā jūrā, līdz ar to ir atkarīgi no laikapstākļiem. Pēc projekta īstenošanas piekraušanas operācijas varēs pabeigt pie jaunās piestātnes ostas teritorijā.

Kā ziņots, Liepājas ostas padziļināšanas darbus veiks Beļģijas kompānija "Jan De Nul N.V.". Noslēgtā līguma summa ir 24,5 miljoni eiro, neskaitot pievienotās vērtības nodokli.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)