Banner 980x90

Ar projekcijām izgaismos Liepājas muzeja fasādi

Ventspils, 22.nov., LETA. No 23.novembra līdz 26.novembrim Liepājas muzeja fasādi Kūrmājas prospektā 16/18 izgaismos projekcijas, kas tapušas trīs gadus ilgajā "Ziemeļu mākslas konteinera" ("Nordic Art Container") ceļojumā pa Skandināvijas un Baltijas valstīm, aģentūru LETA informēja muzeja pārstāve Ieva Lika.

Projekcijas uz Liepājas muzeja fasādes 23.novembrī būs skatāmas no plkst.19 līdz 22, bet nedēļas nogalē, no 24. līdz 26.novembrim - ik vakaru no plkst.17 līdz 22.

Skandināvijas valstu mākslinieku grupa "Tura Ya Moya" jūras konteineru pārvērtusi ceļojošā mediju mākslas laboratorijā un ar to veikusi vairāk nekā 12 000 kilometru, trijos gados apceļojot Grenlandi, Norvēģiju, Islandi, Dāniju un citas Skandināvijas valstis. Uz Liepāju jūras konteiners atceļojis no Orhūsas Dānijā, pa ceļam piestājot arī šī gada Lietuvas kultūras galvaspilsētā Klaipēdā.

Projektam dots nosaukums "Ziemeļu gars", jo projekcijas tapušas, iedvesmojoties no katras pieturvietas nosakaņas un netveramā gara, ziemeļvalstu dabas, arhitektūras, vēstures un kultūras.

Katrā no norises vietām mākslinieki rīko darbnīcas kopā ar bērniem un jauniešiem, lai mākslas valodā izteiktās idejas parādītu arvien jaunā mākslas konteinera ceļojuma galamērķī.

Liepājā lekcija un darbnīca jauniešiem notiks ceturtdien, 23.novembrī, plkst.12 Liepājas mūzikas, mākslas un dizaina vidusskolas zālē, Alejas ielā 18.

Skandināvijas valstu mākslinieku grupas "Tura Ya Moya" darbi ir plaši pazīstami visā pasaulē. Mākslinieki, mijiedarbojoties ar vidi un mākslas radīšanas procesā iesaistot bērnus un jauniešus, veido ziemeļu identitāti atspoguļojošas video un gaismas projekcijas un tās eksponē unikālās vietās - piemēram, alās, kalnos, skābbarības torņos, pilīs vai muzejos.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)