Banner 980x90

Bērni Liepājā radījuši vairākus simtus Ziemassvētku kartīšu zīmējumu

Liepaja24.lv
Liepaja24.lv
Ikgadējā Ziemassvētku kartīšu zīmējumu konkursā "Mani Ziemassvētki Liepājā" bērni un jaunieši šogad iesniedza vairākus simtus darbu, atainojot Rožu laukumu, koncertzāli "Lielais dzintars", pilsētas promenādi, kā arī elementus no svētku rotājumiem, kas redzami pilsētvidē. Atsevišķiem darbiem mazie liepājnieki pievienoja klāt arī apsveikuma vārdus svētkos, pilsētas informācijas portāls Liepaja24.lv uzzināja Liepājas pilsētas pašvaldībā. 

Kā atbilstošāko zīmējumu Liepājas pašvaldības administrācijas apsveikumam izvēlējās Danielas Lesas darbu. Daniela ir septiņus gadus veca liepājniece un savas mākslinieciskās spējas attīsta Liepājas Bērnu un jaunatnes centra  klubiņā "Pa pusei".

Papildus tam arī Liepājas uzņēmēji izvēlējās vairākus zīmējumus, lai izveidotu kartītes, ko uzdāvināt saviem sadarbības partneriem. Darbu autori: Anna Moroza – LBJC klubiņš "Pa pusei", Sandra Kurčanova  – Draudzīgā aicinājuma Liepājas pilsētas 5.vidusskola, Markuss Vecvagars – O.Kalpaka 15.vidusskola, Katrīna Magdelēna Ivanova – mākslas pasāža "RADI", Gustavs Apīnis – Mākslas Pasāža RADI, Madara Baha – Bērnu mākslas studija "OH", Pauls Lange – Liepājas Bērnu un jaunatnes centrs un Gerda Lange – Liepājas Bērnu un jaunatnes centrs.

Savukārt Liepājas namu apsaimniekotājs (LNA) savus sadarbības partnerus sveiks ar Liepājas A.Puškina 2.vidusskola 6.a klases audzēknes Karinas Kuzminas zīmēto apsveikumu. Bet elektroniskos sveicienus LNA sūtīs ar četrus gadus vecā Māra Šintlera (p/i/i "Gulbītis") un 11 gadus vecās Aleksas Denijas Dzērves (Liepājas Bērnu un Jaunatnes centra zīmēšanas pulciņš) veidotajiem zīmējumiem.

Konkursā piedalījās gan bērni no pirmskolas izglītības iestādēm, gan skolas vecuma bērni. Sākot no 19.decembra, darbi izstādīti apskatei tirdzniecības centra "Kurzeme" 3.stāva foajē. Izstāde būs skatāma līdz 2017.gada 6.janvārim. Pēc tam visus darbus atdos atpakaļ jaunajiem māksliniekiem izglītības iestādēs. Kā pateicību par dalību konkursā, mazie liepājnieki saņems nelielas pārsteiguma dāvanas.

Zīmējumu konkursa mērķis ir rosināt bērnus un jauniešus piedalīties Liepājas pilsētas vizuālā tēla Ziemassvētku un Jaunā gada laikā pilnveidošanā. Šo konkursu Liepājas pašvaldība organizē jau 15 gadus.  

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)