Banner 980x90

Darbs Liepājā, piecvaigžņu darba devēji un labākais CV

Pandēmija Liepājā ir izmainījusi darba situāciju un bezdarbnieku skaita pieaugums šī gada decembrī jau parādīja, ka uzņēmumi pēc vīrusa aizsāktās krīzes arvien nav atguvušies. Prognozes nav optimistiskas, paredzot arī turpmāku bezdarba līmeņa kāpumu. Darbs vairākās nozarēs šobrīd ir apstājies, kā arī uzņēmumi paziņojuši par masveida darbinieku atlaišanu. Lai izgrozītos šajā sarežģītajā situācijā, kad darba tirgus mainās, daudziem jaunas iespēju durvis paver pārkvalificēšanās un jaunu prasmju apguve.
Atrast jaunu darba vietu bezdarbnieka statusā kļūst arvien akūtāk – gluži kā uz karstām oglēm. Jo cik ilgi vēl būs dīkstāves un bezdarba pagarināšanas pabalsti? Lai ar darba meklēšanas uzdevumu tiktu galā pēc iespējas veiksmīgāk, vispirms jāgādā, lai būtu viss nepieciešamais veiksmīgam startam jaunā darba vietā. 

Šī stratēģiskā plāna pamatu veido rūpīgi pārdomāts CV. Šajā sfērā kā speciālistus sevi piesaka inovatīvais sludinājumu portāls dalder.lv – te iespējams ne vien meklēt vakances Liepājā, bet arī izveidot pārliecinošu dzīves gājuma jeb Curriculum Vitae aprakstu. Par to, kādu palīdzību portāls var sniegt darba meklētājiem, lasi turpinājumā!
 
Savs sludinājumu dēlis Liepājai
Kad jāmeklē darbs, lokācijai ir nozīme – visērtāk, ja visu iespējams atrast vienuviet. Tieši tāda ir dalder.lv uzbūve – katra pilsēta un novads visu nepieciešamo informāciju var meklēt tieši savā sludinājumu dēlī. Citos sludinājumu portālos, pārejot uz citu sadaļu, vienmēr no jauna jāizvēlas lokācija. Dalder to var iestatīt uzreiz visām sludinājumu kategorijām lapas augšējā labajā stūrī. Šajā gadījumā jāizvēlas Liepāja.
IT risinājumi pavēruši mūsdienu cilvēkam nebijušas strukturēšanas iespējas. Arī Dalder vēlamo darba vietu var meklēt pēc īpaši atlasītiem kritērijiem. Uzspiežot uz noteiktās vakances nosaukuma, meklētājā var izvēlēties vēlamo slodzi – pusslodze vai pilna; norādīt vakancei atbilstošo izglītības līmeni un vēlamo grafiku – darba dienas, brīvdienas, vakara maiņas. Var izdalīt darba vietas, kurās darba pieredze vajadzīga un kurās tā nav obligāta. Ne vienmēr tik smalks iedalījums būs aktuāls, taču vajadzības gadījumā tas ļoti ietaupīs laiku!
Dalder darba vietu pēc lokācijas kritērija Liepājā var meklēt pat vēl detalizētāk, izvēloties vēlamo pilsētas daļu – Jaunliepāja, Karosta, Ziemeļu priekšpilsēta un citas. Ne visiem var būt iespējams izbraukāt uz tālākiem rajoniem, un dalder.lv to ņem vērā.
 
Liepājas zvaigžņu uzņēmumi
Atsauksmju sistēmas patīk gan klientiem, gan uzņēmumiem. Vieniem tā ir iespēja sniegt atgriezenisko saiti, tikt sadzirdētiem un pārliecināties par preces vai pakalpojuma kvalitāti, otriem – iespēja vairot savu uzticamību un piesaistīt vēl vairāk jaunu klientu, kā arī uzlabot esošo servisu. 
 
Tādās vietnēs kā Trustpilot informāciju par visdažādākajiem uzņēmumiem var iegūt vispasaules līmenī, un arī Latvijā pietrūka šāda, līdzīga satura vietne, kas palīdzētu veicināt biznesu attīstību, kā arī drošāku darījumu apmaiņu sludinājumu portālos. Tas attiecas arī uz darba sludinājumu caurskatīšanu – jaunajiem darbiniekiem noteikti būtu vērtīgi pirms CV nosūtīšanas iepazīties ar citu darbinieku pieredzi.
Latvijā tagad tāda iespēja ir, jo dalder.lv katram sludinājumam piesaistīts tā ievietotāja profils jeb mini mājaslapa. Šī mājaslapa ir organiska dalder.lv sastāvdaļa un šādas iebūvētās lapas var būt simtiem. Darba sadaļā tas nozīmē, ka darbinieki var novērtēt savus darba devējus, bet darba devēji savukārt ievietot atsauksmes par darba ņēmējiem. 
 
Lai atstātu atsauksmi, vispirms jāizvēlas novērtējums zvaigznītēs – augstākais vērtējums ir 5 zvaigznes. Papildu tam ir vieta komentāram, kur vairāk paskaidrot, kāpēc piešķirts tieši tāds novērtējums. 
 
Arī liepājniekiem tas nozīmē iespēju uzzināt savu potenciālo darba devēju reitingu, kā arī uzņēmējiem – iegūt šādu novērtējumu. Dalder sludinājumu platforma vēl tikai iekaro savu jauno auditoriju, un pašlaik Liepājas pieczvaigžņu darba devējs ir autoskola Presto. Tiesa, šobrīd Presto nav lielas konkurences, jo portālā savus darba sludinājumus jāievieto lielākam skaitam darba devēju. Autoskola Liepājā piedāvā darba vietas instruktoriem un pasniedzējiem – un šī ir viena no iespējām pārkvalificēties tiem, kas vēlas nomainīt nodarbošanos. Presto piedāvā finansēt nepieciešamās apmācības.
 
Cik tas maksā?
Līdzīgi kā Trustpilot, arī dalder.lv nav jāmaksā par iespēju izveidot sava uzņēmuma profilu un saņemt atsauksmes. Tomēr, atšķirībā no citām populārajām sludinājumu vietnēm, Dalder sludinājumus publicēt var bez maksas. Turklāt papildus lietotājiem tiek piedāvāta virkne uzlabojumu un jaunu funkciju. Savukārt tiem, kas vēlas atstāt savu atsauksmi, viss, kas jādara – jāreģistrējas portālā.

Tāpat kā Trustpilot, arī dalder.lv par papildus maksu piedāvātas tikai sarežģītākās mārketinga funkcijas – šeit iespējams piesaistīt jaunu klientu uzmanību, izveidojot akcijas vai pasniedzot piedāvājumu dāvanas formātā noteiktā kategorijā. Par simbolisku samaksu iespējams sludinājumu izcelt.
 
Kā dalder.lv var uzlabot nodarbinātības situāciju? 
Tiem, kas ienākumus gūst ne vien strādājot kāda uzņēmuma paspārnē, bet, arī darot ko savu, dalder.lv piedāvā ne vien iespēju sludinājumu ievietot bez maksas, bet arī iegūt savu mājaslapu un atsauksmes! Pētījumi apliecinājuši, ka pat 1 atsauksme pircējam sniedz lielāku drošības sajūtu un ir augstāka iespēja, ka pircējs izvēlēsies noteikto preci vai pakalpojumu šīs atsauksmes dēļ. Atsauksmes var būtiski vairot peļņu un veicināt atpazīstamību.
 
Turklāt vērts paturēt prātā, ka arī tiem, kas saņem bezdarbnieka pabalstu, iespējams vienlaikus gūt ienākumus pašnodarbinātā stāvoklī. Kamēr peļņa nepārsniedz minimālās algas apmēru, vienlaikus iespējams paturēt arī bezdarbnieka pabalstu. 

Lai kādas arī nebūtu idejas papildus veidiem, kā piepelnīties – privāta mājokļu uzkopšana, auklītes darbs, palīdzība mājas darbos, kursa darbu vai eseju rakstīšana, pašadītas zeķes un cepures, pašdarinātas rotas, mājās gatavota ēdiena piegāde –, to visu iespējams piedāvāt dalder.lv sludinājuma formātā par baltu velti. Papildus būs iespējams izveidot savu mājaslapu, kas interesentiem sniegs daudz personiskāku ieskatu piedāvājumā.

Arī privātpersonas šeit var saņemt pieczvaigžņu atsauksmes. Ja, piemēram, pasniedz svešvalodu privātstundas, kāpēc nepalūgt lai audzēknis dalītos savā pieredzē? Arī citiem interesentiem tas nākotnē sniegs pārliecinošu stimulu atsaukties sludinājumam! 
Un, galu galā, pelnīt var arī ar nekustamo īpašumu. Ja dzīvoklī ir kāda brīva istaba, varbūt pandēmijas ekonomiskās krīzes apstākļos papildus ienākumus iespējams gūt, to izīrējot? Bet varbūt vasaras sezonā savā lauku mājiņā var ļaut padzīvoties ceļiniekiem? Tā kā par ārzemju izbraucieniem arvien vēl var aizmirst, savu īpašumu var pārvērst papildus biznesā. Turklāt kāpēc gan vasarnīcai stāvēt tukšai tajās dienās, kamēr jābūt pilsētā un darbā? Dalder.lv var izvietot īres sludinājumu.
 
Dalder – tavs palīgs CV sastādīšanā
Visbeidzot, darba meklētājiem dalder.lv piedāvā CV sastādīt tiešsaistē. Ārzemju mājaslapās šis pakalpojums parasti ir par maksu, tomēr dalder.lv – tā ir vēl viena vērtīga un inovatīva funkcija, kas pieejama bez maksas. Mājaslapas veidotāji rūpīgi pārdomājuši gan CV formu, gan saturu. Tiem, kas nezina, kādas sadaļas būtu jāiekļauj CV, šis būs vislabākais no paraugiem. Pateicoties automātiskajai sadaļu aizpildei, CV sastādīšana prasa mazāk laika.
 
Darba devēji novērtē, ja tiek pievērsta uzmanība detaļām. Dalder par to ir parūpējies, jo šeit darba devējs atradīs visu aktuālo un svarīgo informāciju, kuru bieži vien vidējais darba meklētājs šajā dokumentā iekļaut neiedomājas. Piemēram, sadaļa par nākotnes darba prasībām ir būtisks pamatnosacījums, lai abām pusēm jau laikus būtu skaidrs, vai sadarbība būs iespējama. Tāpēc šeit jāatzīmē vēlamais darba laiks, slodze, kad iespējams uzsākt darbu un sagaidāmā atalgojuma apmērs. Intervijā parasti atskan arī jautājums, kāpēc pārtrauktas iepriekšējās darba attiecības – dalder.lv sastādītājā CV šī detaļa izlaista netiks.

Svarīgi atcerēties, ka CV ir racionāls dokuments, kurā nav vietas emocionālām atkāpēm. Motivācijas vēstule gan var būt daudz liriskāka un brīvā formā veidota. Tomēr CV ievietotajai informācijai jābūt konkrētai un relevantai. Jāpatur prātā CV mērķis – parādīt darba devējam, kāda pievienotā vērtība tiks sniegta uzņēmumam.

Jāizvairās gan no liekvārdības, gan pārāk skopas valodas. Vienkārši nosauktas rakstura īpašības darba devējam maz pastāstīs par potenciālā darbinieka personību. Tomēr, ja papildus komentārā tiks paskaidrots, kā šī īpašība parādījusies reālās dzīves situācijās, tas jau būs daudz skaidrāk. Hobiju un interešu sadaļā jānorāda tādas aizraušanās, kurās iegūtās prasmes un zināšanas var būt noderīgas arī saistībā ar veiksmīgu tiešo darba pienākumu izpildi.
 
Jau reģistrējies?
Arī darba meklēšana un CV sastādīšana ir darbs. Tāpat kā uzņēmumos nepieciešama administrācija un sekretāres, kas palīdz atvieglot darba ikdienu, tāpat arī tāda sludinājumu vietne kā dalder.lv var kļūt par izdevīgu sabiedroto darba meklējumu ceļā un sava biznesa attīstībā un finansiālo mērķu realizēšanā.
 
Ja vēl nav savas mājaslapas un pirmās pieczvaigžņu atsauksmes, laiks to visu iegūt, izveidojot savu profilu! Bez darba palikušos Dalder vēlas iedvesmot izmantot savu radošo potenciālu – varbūt noteiktas prasmes un zināšanas varētu būt noderīgas arī citiem? Neslēpsim sveci zem pūra – laiks par savu piedāvājumu pastāstīt citiem! 

Bet, ja gluži šāda pašdarbība neiet pie sirds vai ar to nav pietiekami, kāpēc nepamēģināt sastādīt CV ar dalder palīdzību? Darbs Liepājā vēl ir – vai nu veiksmīgi jāizcīna vēlamā vakance, vai darbs jārada pašam!

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)