Banner 980x90

Igaunijas vēstnieks Liepājā iepazīstināts ar pilsētas priekšrocībām uzņēmējdarbības veicināšanā

Jelgava, 18.apr., LETA. Šodien Liepāju darba vizītē apmeklēja Igaunijas vēstnieks Teniss Nirks, kuru domes vadība informēja par pilsētas priekšrocībām uzņēmējdarbības veicināšanā, aģentūru LETA informēja pašvaldības Sabiedrisko attiecību un mārketinga daļa.

Vizītes laikā vēstnieks tikās ar Liepājas domes priekšsēdētāju Uldi Sesku (Liepājas partija), priekšsēdētāja vietnieku izglītības, kultūras un sporta jautājumos Ati Deksni (LRA), priekšsēdētāja vietnieku tūrisma un investīciju jautājumos Ģirtu Kronbergu (LRA), kā arī Attīstības pārvaldes vadītāju Mārtiņu Ābolu. Domē viesojās arī vēstniecības vadītāja vietniece Merje Stanciene un Igaunijas konsuls Tarmo Punniks.

Jau darba vizītes sākumā vēstnieks norādījis, ka redz Liepāju kā strauji augošu un attīstītu pilsētu, īpaši izceļot ostas un industriālās ražošanas izaugsmi.

Tikšanās laikā Igaunijas vēstniecības pārstāvji iepazīstināti ar aktualitātēm Liepājas kultūras dzīvē un dažādām sabiedriskās dzīves sfērām, sociālekonomisko situāciju, tūrisma jomu, pilsētas attīstību, speciālās ekonomiskās zonas, lidostas attīstības un uzņēmējdarbības aktualitātēm, kā arī investīciju iespējām Liepājā.

Pašvaldība informēja, ka pastiprinātu interesi vēstnieks izrādījis par ekonomiskās un industriālās attīstības, uzņēmējdarbības un nodarbinātības jautājumiem, kā arī par medicīniskā tūrisma un SPA jomu. Tāpēc Sesks vēstniecības pārstāvjiem pastāstīja par pilsētas loģistikas, ostas un speciālās ekonomiskās zonas sniegtajām priekšrocībām uzņēmējdarbības veicināšanā un ārzemju uzņēmēju piesaistīšanā, par SPA jomas attīstīšanas mērķiem. Savukārt Attīstības pārvaldes vadītājs Mārtiņš Ābols stāstīja par darbu dažādu pilsētas attīstību veicinošu projektu realizācijā. Tāpat vēstniecības pārstāvji pozitīvi novērtējuši līdzšinējo Karostas teritorijas attīstību, kā arī nākotnes ieceres būvēt tenisa halli un slēgto futbola halli.

Darba vizītē vēstniecības delegācija aplūkoja Liepājas ostu, viesojās industriālā parkā "Vecās ostmalas Biznesa parks" un viesojās vairākos uzņēmumos, kā arī apmeklēja koncertzāli "Lielais dzintars".

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)