Banner 980x90

Kā iegādāties savām vajadzībām piemērotu kompresoru?

Gaisa kompresori ir vienas no efektīvākajām ierīcēm, kuras iespējams izmantot daudzviet, sākot no darbnīcām un autoservisiem, beidzot ar nelielām mājsaimniecībām. Mūsdienās kompresoru daudzveidība ir ievērojami palielinājusies – ja aplūkosi piedāvājumu darbarīku instrumentu interneta veikalā Inserv.lv, redzēsi, ka tiem ir pieejami dažādi veidi un izmēri, lai ikviens pircējs varētu izvēlēties sev piemērotāko. 
Mūsdienās kompresoru pārvietošanu atvieglo riteņi, savukārt gumijas uzlikas kājiņām pasargā no grīdas saskrāpēšanas. Kompresori var darboties ar elektrību vai degvielu. Mazākie kompresoru modeļi noder vienkāršāku darbu veikšanai, piemēram, naglotāju vai skavotāju lietošanai, taču ir pieejami arī apjomīgi modeļi, kurus lieto krāsošanas darbiem, ābeļu stumbru kaļķošanai, spiediena mazgāšanai un citiem uzdevumiem. 

Ņemot vērā daudzveidīgo piedāvājumu, ir svarīgi zināt, kādi faktori jāizvērtē, iegādājoties kompresoru, lai tas atbilstu Tavām vajadzībām. 

Individuālās prasības
Pirms iegādājies kompresoru Inserv.lv, izvērtē savas vajadzības. Lieli kompresori būs paredzēti intensīvai lietošanai un sarežģītāku darbu izpildei, turklāt tie arī patērēs vairāk enerģijas un būs grūtāk pārvietojami. Savukārt mazie kompresori labāk derēs izmantošanai mājās, dažādu vieglu un vidēja līmeņa darbu paveikšanai. Ja plāno lietot ierīces, kuru izmantošanai nepieciešams kompresors, pārbaudi to prasības un parametrus.

Barošanas veids
Vēl viens svarīgs faktors, ko apsvērt, pērkot kompresoru, ir tā barošanas veids. Lielākoties šīs ierīces modeļi iedalās divos veidos – tajos, kas darbojas ar elektrību un tajos, kas darbojas ar degvielu. 
 
Degvielas kompresori ir ļoti daudzpusīgi, tos iespējams izmantot teju visiem darbiem, kur nepieciešams saspiests gaiss. Turklāt tie arī ir izturīgi un ilgi kalpo. Taču jāņem vērā, ka šī veida modeļi nebūs parocīgi lietošanai nelielās, slēgtās platībās, jo ir skaļi un rada izmešus. Tāpat arī to pārvietošana un apkope nav tik vienkārša, tāpēc būs nepieciešams laiks un pacietība. 
 
Savukārt elektriskie kompresori noderēs nelielām mājsaimniecībām, lai veiktu dažādus ikdienas darbus, piemēram, ābeļu kaļķošanu, sētu vai automašīnas mazgāšanu un citus uzdevumus. Elektriskie modeļi izceļas ar zemāku cenu, vienkāršāku lietošanu un apkopi, taču tie parasti nav tik jaudīgi kā kompresori ar benzīna dzinēju, kā arī to pārvietojamība atkarīga no elektrības pieslēguma iespējām. 

Lielums
Pārnēsājamie gaisa kompresori var atšķirties pēc lieluma, ņemot vērā to tvertnes ietilpību. Pavisam nelielie un kompaktie kompresori derēs, piemēram, naglu pistoļu darbināšanai vai riepu piepumpēšanai. Savukārt lielākie būs piemēroti grūtākiem darbiem, kā arī tie aizņems vairāk vietas. Inserv.lv pieejami kompresori ar tvertnes ietilpību no 2 līdz pat 272 litriem. 

Modeļi
Izvēloties sev piemērotāko kompresoru, der ņemt vērā arī to, kādam modelim dot priekšroku, jo to daudzveidība ir liela. Inserv.lv iespējams izvēlēties no vairāk nekā 25 dažādiem modeļiem, kas nākuši no pasaulē atzītiem un uzticamiem ražotājiem, tostarp Airmec, Geko, Powerplus, Makita, Metabo, Ryobi, Scheppach un dažādiem citiem. 

Darba spiediens un gaisa caurplūde
To, cik daudz gaisa kompresors saspiež, nosaka gaisa caurplūde, ko mēra litros/minūtē. Ja neplāno veikt ļoti sarežģītus un ilglaicīgus uzdevumus, pilnībā pietiks ar modeli, kura gaisa caurplūde ir vidēji līdz 200 litriem/minūtē. 
 
Līdzīgi kā ikvienai ierīcei, kurā kāda daļa atrodas zem spiediena, arī kompresoru tvertnei ir maksimālais gaisa spiediena līmenis, kādu tā spēj izturēt. Spiediens šajā gadījumā tiek norādīts bāros (bar). Lai bez sarežģījumiem paveiktu vieglus un vidējas intensitātes uzdevumus, iesakām izvēlēties vismaz 8 bar modeli.

Lai iepazītos ar dažādiem kompresoru modeļiem un izvēloties sev piemērotāko, ienāc Inserv.lv jau tagad un izmanto izdevīgās atlaides!

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)