Banner 980x90

Kā izvēlēties pirmos apavus bērnam?

Publicitātes foto
Publicitātes foto
Pirmos apavus eksperti iesaka bērnam iegādāties tikai tad, kad viņš jau sācis patstāvīgi celties kājās un staigāt. Nevajadzētu iegādāties pirmos apavus jau tad, kad bērns ir tikai sācis celties kājās un mēģina noturēties. Tajā brīdī, kad bērns sasniedzis vecumu, kad nepieciešami pirmie apavi, ir jāņem vērā vairāki priekšnosacījumi, lai iegādātos pareizus apavus savam bērnam. Šajā rakstā uzzināsi, kuri nosacījumi obligāti jāņem vērā, ja esi izlēmis savam bērnam iegādāties viņa pirmos apavus!

Jauni apavi
Katra bērna pēda ir unikāla, tāpēc bērnu apavi jāiegādājas ar īpašu vērību. Pirmos soļus bērnam vajadzētu spert tieši viņam pielāgotos apavos, jo tikai tādā veidā viņš tajos jutīsies ērti un tie būs piemēroti tieši viņa kājai. Savukārt pēc tam, kad bērns jau būs paaudzies, vari izvēlēties arī lietotus apavus, jo tad vairs nav tik svarīgi, lai apavi būtu radīti tieši konkrētā mazuļa pēdai. 

Iegādājoties bērnam pirmos apavus, noteikti nepieciešams izvēlēties tādus, kuriem ir atvērts purngals, kā arī stingra zolīte. Eksperti kā pirmos bērnu apavus iesaka iegādāties sandalītes, jo tādām kurpēm ir gan atvērts purngals, gan arī stingra zolīte. 

Sandales tiek ieteiktas tāpēc, ka vecākiem vajadzētu redzēt, kas notiek ar bērna pirkstiņiem. Bieži vien bērni pirkstiņus saspiež vai sasprindzina. Savukārt, ja iegādāti apavi ar atvērtu purngalu, tad vienmēr iespējams sekot līdzi tam, kas notiek ar bērna kāju. Sandales ir piemēroti apavi arī tāpēc, ka tiem ir cita un stingra zolīte, kas ir ļoti piemērota mazuļa kājai. Jāņem vērā, protams, arī tas, ka šāda veida apavus būs ļoti viegli uzvilkt un regulēt. Visi šie priekšnosacījumi rūpējas par to, lai bērns šādās kurpēs justos ērti un viņa pēdiņa attīstītos pareizā virzienā. 

Atrodi pareizo izmēru
Ja esi izlēmis iegādāties apavus bērnam, noteikti nepieciešams ņemt vērā arī to, vai konkrēto apavu izmērs ir piemērots bērna kājai. Piemēram, ja būsi iegādājies apavus, kas ir mazliet par mazu tava bērna kājai, tad radīsies situācijas, kad bērns izjutīs diskomfortu, vēlēsies kurpes novilkt nost. Savukārt, ja būsi izvēlējies apavus, kas ir bērnam par lielu, tad viņam būs daudz grūtāk skriet, kā arī tādā veidā pēda ir pakļauta deformācijai, kas, protams, nav labvēlīgi bērna kājai. 

Vislabāk ņemt bērnu līdzi uz veikalu, lai saprastu, kurš no izmēriem ir piemērotāks tieši viņam. Bet, ja šāda iespējas nav, tad iespējams arī uzlikt bērna pēdiņu uz papīra, apvilkt kontūru un precīzi izmērīt tā izmēru. 

Stilīgi un piemēroti
Izvēloties piemērotākos apavus savam bērnam, ir ļoti svarīgi ne tikai tas, lai bērns tajos justos ērti, bet arī tas, lai tie izskatītos gana stilīgi un saskaņoti ar pārējo apģērbu. Mūsdienās ir pieejami bērnu apavi ļoti plašā klāstā, tāpēc ikviens noteikti varēs atrast tieši savam bērnam piemērotākos apavus, kas būs piemēroti tieši konkrētajam bērnam. 

Iegādājoties apavus, tev noteikti nepieciešams arī aplūkot konkrēto apavu parametrus. Piemēram, izvēloties apavus rudens vai ziemas periodam, noteikti būtu vērts pārliecināties, vai šāda tipa apavi nelaidīs cauri mitrumu, kā arī spēs nosegt visu pēdu. 

Ļoti svarīgi ir pārliecināties arī par to, lai apavi būtu elpojoši un elastīgi, jo tikai tādā veidā bērns apavos jutīsies ērti. Noteikti bieži vien esi redzējis, ka bērni cītīgi mēģina apavus novilkt nost. Tas viss pārsvarā notiek kāda iemesla dēļ – apavi ir par mazu, pārāk cieši, nav elastīgi, tajos ir karsti. Tieši tāpēc ir ļoti svarīgi ņemt vērā visus šos kritērijus, lai varētu izvēlēties perfektus apavus savam bērnam, kas viņam ļaus justies tajos ērti visas dienas garumā. Bērns noteikti būs tev pateicīgs, ka esi iegādājies piemērotus apavus tieši viņa kājai. 

Zīmolu apavi
Mūsdienās ir pieejams plašs piedāvājumu klāsts ar dažādiem zīmolu apaviem – Nike, Adidas, Puma, kā arī citi, kuri ir piemēroti tieši bērnu kājām. Tie izstrādāti tā, lai bērns šādos apavos varētu justies ērti visas dienas garumā un neizjustu ne mazāko diskomfortu. Šādi apavi, protams, cenu ziņā ir dārgāki, tomēr to kvalitāte ir gana augsta, kas attiecīgi ļaus bērniem justies lieliski visas dienas garumā, un tev nebūs jāsatraucas, ka bērns izjūt diskomfortu. 

Pirmo apavu izvēle ir pati svarīgākā, jo tajā brīdī tikai veidojas bērna kāja, tāpēc ir nepieciešams izvēlēties apavus, kas piemēroti tieši tava bērna kājai, lai viņš tajos justos ērti un viņa pēdiņa attīstītos pareizā virzienā. 

Ja esi pirmo apavu meklējumos savam bērnam, tad šie padomi tev noteikti palīdzēs izvēlēties piemērotākos apavus. Kā jau minējām, pareizo apavu izvēle bērnam ir ļoti nozīmīga, tāpēc šim pirkumam nepieciešams pieiet ar īpašu vērību. 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)