Banner 980x90

Kā izvēlēties sev piemērotākos skriešanas apavus?

Skriešana ir ļoti iecienīta aktivitāte. Ļaudis trenējas ne tikai parkos un mežos, bet arī maratonos un sacīkstēs. Izvēlies piemērotus apavus, lai vari bez grūtībām uzsākt jebkura veida treniņus!

Krosenes un citas sporta preces pirkt interneta veikalā 220.lv ir ērti, jo pieejams plašs preču klāsts!

Komforts
Nekoncentrējies uz apavu zīmolu, izskatu, svaru vai cenu. Pievērs uzmanību komfortam un izvēlies tehniski visatbilstošāko apavu pāri tieši savām vajadzībām un treniņu veidam. 

Komforts pēdai
Apaviem ir jāpielāgojas pēdas dabiskajām kustībām. Šāda veida sporta apaviem ir nedaudz plānāka zole nekā citu kategorijas treniņu apaviem. Tie ir daudz elastīgāki un sniedz neierobežotu kustību brīvību. Izvēlies šāda veida kurpes un trenē pēdas muskulatūru!

Skriešanas apavi jāizvēlas nedaudz lielāki: 0,5 līdz 1 cm. Laikojot krosenes, tās aizsien un piecelies kājās. Saliec kāju skriešanas kustībā. Pirksti nedrīkst atdurties pret purngalu. Ja apavi ir par mazu, pēda nevarēs pareizi funkcionēt un var rasties dažādas traumas!

Neaizsien apavus parāk cieši, jo tas traucēs tavai pēdai pareizi funkcionēt un var rasties krampji.

Gaisa caurlaidīgi materiāli
Izvēlies sporta apavus, kas veidoti no gaisa caurlaidīgiem materiāliem. Šāda veida sporta kurpēs mazāk svīdīs pēda. Tā nekļūs mikla un neveidosies tulznas.

Savlaicīga apavu maiņa
Atceries, ka sporta apavi nekalpos mūžīgi. Maini apavus savlaicīgi, jo nereti novalkāti sporta apavi palielina risku savainoties un gūt traumas. 
Ja sporto regulāri, pievērs uzmanību noskrietajiem kilometriem. Sporta apavi vislabāk kalpos līdz 1500 km.

Bieži vien, uzsākot lietot jaunus apavus, pēc pilnīgi nolietota vecā pāra var rasties diskomforts. Apaviem ir nepieciešama adaptācija. Iegādājies jaunus sporta apavus un pārmaiņus sporto arī vecajos. Šādā veidā ķermenis vieglāk pieradīs pie jaunajām sporta kurpēm.  Ieteicams izvēlēties dažādus modeļus no viena ražotāja vai mainīt zīmolu. Būtiski, lai apavu konstrukcija ir pietiekami atšķirīga no iepriekšējā pāra un nedaudz mainītos muskuļu slodze.

Distances veids
Apavi ar atsperīgu zoli ir piemēroti gan ikdienas treniņiem, gan ātra tempa skrējienu veikšanai. Šāds risinājums tev nodrošinās labāku atspērienu.

Sacensību apavi ir ļoti viegli un atsperīgi. Šāda veida sporta apavi tev palīdzēs sasnieg maksimālu rezultātu!

Ja esi uzsācis skriešanu nesen, izvēlies mīkstas un amortizējošas krosenes, kas nodrošinās komfortablu pārvietošanos.

Ja tu skrien garas distances pa nelīdzenu apvidu, ir vajadzīgi nedaudz citādāki apavi nekā tiem, kuri veic īsāku, bet ātrāku attālumus pa līdzenumu. 

Ja tavi skriešanas treniņi ir dažādi un regulāri maini maršrutus, iegādājies divus vai trīs sporta apavu veidus! Ieguldi sporta apavos, jo kvalitatīvas krosenes kalpos daudz ilgāk un nebūs regulāri jāpērk jaunas. Šādā veidā katra konkrētā pāra nolietojums būs salīdzinoši mazāks.

Garākiem treniņiem pa asfalta segumu izvēlies mīkstus un stabilus apavus. Cietākas un vieglākas krosenes noderēs ātruma treniņiem un dažādām sacensībām. 

Ja esi uzsācis treniņus meža apvidū un pa asfaltu skrien maz, izvēlies taku skriešanas apavus! Tie ir īpaši pielāgoti nelīdzenam segumam un samazinās traumu risku. Šāda veida sporta apavi būs daudz stabilāki, jo starpzoles biezums ir mazāks un tu būsi tuvāk zemei. 

Pēc treniņa vienmēr izņem pēdiņas un žāvē apavus 48 stundas.  

Sporta preces iegādāties 220.lv ir viegli, jo tavām ērtībām ir pieejams preču filtrs. Tas palīdzēs atrast piemērotākos apavus pēc cenas, zīmola, krāsas, izmēra un veida!

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)