Banner 980x90

Kā izvēlēties tvaika nosūcēju?

Virtuve ir viena no centrālajām telpām jebkurā mājoklī, tādēļ svarīgi, lai tā arī būtu atbilstoši iekārtota. Viena no svarīgākajām lietām virtuvē ir tvaika nosūcējs – tas rūpējas par gaisa kvalitāti, kā arī par tīrību telpā.

Kādu tvaika nosūcēju izvēlēties?
Pieejami gan klasiskie, gan iebūvējamie tvaika nosūcēji. Beidzamais variants ir mūsdienās īpaši iecienīts, taču, pirms izvēlies iebūvēto ierīci, rūpīgi izvērtē vēlamo izmēru. 

Mūsdienu tehnoloģiju iespējas
Tas, kādu tvaiku nosūcēju izvēlēties, atkarīgs no katra paša individuālajām prasībām. Daži fakti, kas var palīdzēt pieņemt lēmumu:
• iebūvējamiem tvaika nosūcējiem nereti ir gaisa novadītājs – caurule, kas visus iztvaikojumus novada uz ventilācijas šahtu;
• izvēloties ierīci ar ogles filtru (gaisa recirkulācijas funkciju), gaisa attīrīšana notiks ar filtra palīdzību un tas tiks novirzīts atpakaļ telpā;
• tvaika nosūcējs ar intensīvo darbības režīmu noderēs situācijās, kad aromāts telpā ir īpaši spēcīgs;
• ierīces ar vadības pulti ļauj uzstādīt vēlamo darbības režīmu no attāluma;
• jaunāko tehnoloģiju cienītājiem, iespējams, patiks tvaika nosūcējs ar skārienjūtīgo displeju.

Svarīgākie parametri
Tvaika nosūcēju izvēlē nevajadzētu paļauties tikai uz funkcijām, bet arī uz citiem parametriem. Būtisks aspekts ir ierīces jauda. Jo jaudīgāka ierīce, jo ātrāk tā veic savu uzdevumu. Lai saprastu, kāda ir optimālā ierīces jauda, jāņem vērā virtuves platība. Piemēram, nelielā virtuvē labi iederēsies tvaika nosūcējs ar maksimālo gaisa caurplūsmu līdz 300 m3/h. Plašākām telpām šie parametri attiecīgi ir lielāki – 300 līdz 650 m3/h. Būtiski arī, lai ierīcei būtu vairāki režīmi un tā vienmēr nebūtu jādarbina ar pilnu jaudu. 

Svarīgi pievērst uzmanību arī tvaika nosūcēja izmēriem. Visefektīvāk tas darbosies tad, ja tā platums būs vienāds ar plīts virsmu vai nedaudz lielāks par to. Plašāk pieejamie gaisa nosūcēja izmēri ir 50, 60, 90, 120 cm. 

Noteikti jāizvērtē arī ierīces trokšņa līmenis. Jāņem vērā, ka jaudīgs nosūcējs strādās skaļāk. Būtiski, ka bieži vien norādītais trokšņa līmenis atbilst zemākajam, nevis augstākajam ierīces darbības režīmam. Viena no drošākajām iespējām, kā pārliecināties par izvēlētā nosūcēja radīto troksni, ir to ieslēgt, vēl esot veikalā. 

Ne mazāk nozīmīgs faktors ir ierīces kopšana. Tvaika nosūcēji tiek ražoti no dažādiem materiāliem, vispopulārākās ir ierīces no alumīnija vai nerūsējošā tērauda ar stikla elementiem. Izvēloties materiālu, jāņem vērā gan tas, cik viegli kopjams tas būs, gan arī, kā konkrētais nosūcēja modelis iederēsies virtuves iekārtojumā. Te gan jāatceras, ka vieglāk kopjamas ir alumīnija virsmas. 

Aplūkojot tvaika nosūcēju piedāvājumu, jāizvērtē to vadāmība. Vienkāršākos modeļus ieslēdz/ izslēdz ar attiecīgu pogu, dārgākiem modeļiem pieejama jau pieminētā sensoru un pults vadība. Pieejami arī nosūcēji ar elektronisko vadību, kas ļauj ieprogrammēt ierīces periodisku darbību pat tad, ja neviena nav mājās. 

Protams, jāizvērtē arī tas, cik konkrētā ierīce ir piemērota virtuvei. Izvēlei, piemēram, arī dekoratīva izskata tvaika nosūcēji ar apgaismojumu, kas būs ne tikai funkcionāls, bet arī stilīgs risinājums. Jāpiebilst – dažiem tvaika nosūcēju modeļiem iespējams mainīt arī augstumu. Plānojot ierīkot tvaika nosūcēju, jāizvērtē, cik ērta būs tā uzstādīšana. 

Tvaika nosūcējs ir ierīce, kas ļauj parūpēties par komfortu un veselību. Izvēloties šo ierīci, pievērsiet uzmanību svarīgākajiem faktoriem un izvēlieties to, kas visvairāk atbilst Jūsu prasībām. 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)