Banner 980x90

Kā piekopt taupīgu dzīvesveidu?

Vai tu ikdienā seko līdzi tam, cik daudz naudas iztērē? Noteikti ir vairākas preces, kuras iegādājies, īpaši nepiedomājot pie tā, vai tas vispār ir vajadzīgs. Ir cilvēki, kuri savas dzīves laikā ir pieraduši tērēt daudz naudas un neuztraukties par to, ka tās var arī nepietikt. Protams, ja tu pelni pietiekami daudz, lai nesatrauktos, ka naudas kādreiz var pietrūkt, tas ir labi, tomēr, ja tu naudu tērētu pārdomāti, tad spētu iekrāt un iegādāties kādu vērtīgāku pirkumu. 

Tomēr, ja tu nepelni tik daudz, lai varētu tērēt pa labi un pa kreisi, tad noteikti tevi interesē, kā panākt to, ka tiek tērēts mazāk, taču nepazeminot dzīves kvalitāti. Ja vēlies noskaidrot, kā piekopt taupīgu dzīvesveidu, tad noteikti turpini lasīt! Arī šis raksta avots sniegs vērtīgus padomus, kā to izdarīt.

Plāno ēdienreizes
Vai esi pamanījis, cik daudz ēdiena tiek izmests miskastē, tikai tāpēc, ka tas netiek vajadzīgajā laikā izlietots? Ir cilvēki, kuri uz veikalu dodas ar mērķi nopirkt pārtiku visai nedēļai. Piekopjot šādu ieradumu, noteikti tiek nopirkts pārāk daudz pārtikas. Tāpēc, lai nepieļautu to, ka tiek izmesta pārtika, ir jāsāk plānot ēdienreizes. Protams, no sākuma tas šķitīs ļoti grūti, it sevišķi, ja nekad agrāk dzīvē to neesi darījis. Taču laika gaitā tas kļūs par ieradumu, un plānot ēdienreizes būs arvien vieglāk. Pēc kāda laika tu noteikti redzēsi, ka miskastē vairs nenonāk pārtika, kā arī maciņa saturs palielinās.

Samazini izklaižu skaitu
Ja esi gados jauns, tad tev noteikti patīk ballēties un pavadīt laiku kopā ar draugiem. Tomēr regulāras ballītes prasa diezgan lielus naudas līdzekļus. Ja vēlies ietaupīt, tev noteikti ir jāsamazina ballīšu skaits. Piemēram, tā vietā, lai katru nedēļas nogali dotos ārpus mājas, labāk to dari reizi vai divas reizes mēnesī. Labāk atpūsties retāk, bet kvalitatīvi. Ballējoties retāk, tu pamanīsi izmaiņas savā pašsajūtā. Noteikti, ka esi pamanījis, ka pēc nakts uzdzīves jūties noguris, līdz ar to arī nākamajā dienā ir slinkums kaut ko iesākt darīt. Jo retāk dosies ārpus mājas, jo tev būs labāka pašsajūta, kā arī būsi daudz enerģiskāks un varēsi vairāk laika veltīt sev svarīgām lietām.

Ēd retāk ārpus mājas
Vai esi saskaitījis, cik daudz naudas atstāj kafejnīcās un restorānos? Mēneša laikā tā noteikti ir ievērojama summa. Tāpēc vislabāk ir gatavot mājās, jo tas būs lētāk. Ja arī darba laikā dodies ēst uz kādu kafejnīcu, tad pamēģini sagatavot maltīti mājās un paņemt līdzi uz darbu. Šādā veidā tu spēsi patiešām ieekonomēt. Protams, tas nenozīmē, ka vairs vispār nevajadzētu ēst ārpus mājās. To var darīt, taču ne pārāk bieži. 

Nepakļaujies impulsīviem pirkumiem
Atrodoties veikalā, tu noteikti esi pamanījis daudzās spilgtās reklāmas, kas tā vien aicina iegādāties kādu preci. Lielākā daļa cilvēku pakļaujas šādām reklāmām un nopērk šīs preces, pat ja tās nav nemaz nepieciešamas. Ja vēlies ietaupīt, tu nedrīksti pakļauties impulsīviem pirkumiem. Lielākoties šādas reklāmas kalpo tām precēm, kuras nav ikdienā nepieciešamas un bez tām var pilnībā iztikt.

Atsakies no nevajadzīgiem abonementiem
Vai tev ir sporta zāles abonements, taču to neizmanto? Vai tev ir mobilā telefona tarifu plāns, no kura sniegtajām priekšrocībām tu izmanto tikai pusi? Ja jā, tad noteikti atsakies no šādiem abonementiem. Izvēlies tikai tādus, kurus izmanto pilnībā un kuri atbilst tavām vēlmēm un vajadzībām.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)