Banner 980x90

Kas jāņem vērā, izvēloties stūra dīvānu

Mēbeles ir būtisks elements ikvienā mājoklī. Katrai no tām ir īpaša funkcija, tādēļ mēbeles vajadzētu izvēlēties īpaši rūpīgi, ņemot vērā gan savu dzīvesveidu un individuālās prasības, gan mājokļa kopējo iekārtojumu. 

Daudzu iecienīta izvēle ir stūra dīvāns – tas lieliski iederas dažādos interjeros, turklāt ir ļoti praktisks risinājums. Taču, ja vēlies, lai stūra dīvāns ne vien labi izskatītos, bet arī lieliski pildītu savas funkcijas, to izvēloties, būtu jāpievērš uzmanība vairākiem būtiskiem faktoriem. 

Telpas kopējais iekārtojums
Vispirms būtu jāizvērtē, kāds ir telpas kopējais stils. Protams, jāņem vērā, ka dīvāns parasti ir ilgtermiņa ieguldījums, tādēļ, ja nav vēlmes mainīt dīvānu, līdz ko tiek pārkrāsotas istabas sienas, labāk dot priekšroku klasiska stila dīvānam neitrālos toņos. 

Lai gūtu priekšstatu par piedāvājumu, vērts ieskatīties arī interneta veikalos – stūra dīvāni internetā pieejami daudzveidīgā izvēlē, turklāt tas arī ir ērts un praktisks veids, kā atrast sev tīkamāko risinājumu, tādā veidā ietaupot gan laiku, gan arī līdzekļus. Iepirkšanās internetā ir mūsdienu prasībām atbilstoša iespēja, ko noteikti nevajadzētu baidīties izmantot arī tad, ja plānoti lielāki pirkumi. 

Dīvāna izmēri
Lai izvēlētais dīvāns lieliski iederētos telpā, turklāt būtu gana funkcionāls, jāizvērtē vēlamie parametri. Vispirms jau jāizdomā, kur dīvāns tiks novietots. Tāpat jāpadomā arī, kādam mērķim dīvāns galvenokārt kalpos. Piemēram, ja tas tiks izmantots arī gulēšanai, jāizvērtē, cik liels dīvāns būs izlaistā veidā, vai telpā tam vispār pietiks vietas. 

Vajadzētu padomāt arī par dīvāna piegādi. Ja dīvānu iegādāsies internetā, visticamāk, par tā piegādi pašam jādomā nebūs. Taču ir vēl kāds būtisks aspekts – piekļuve telpām. Ja dīvāns tiek piegādāts izjauktā veidā, tad lielām problēmām nevajadzētu rasties. Taču, ja to mājoklī vēlēsies ienest saliktā veidā, pirms tam jāizvērtē vai durvju ailes, kāpņu telpas, lifti ir pietiekami plaši. 

Izmantotie materiāli
Ikviens vēlas, lai dīvāns kalpotu ilgi un labi, tādēļ uzmanība jāpievērš ne vien mēbeles izskatam, bet arī kvalitātei. Būtisks kvalitātes rādītājs ir dīvāna izgatavošanā izmantotie materiāli. Jāizvērtē gan rāmja materiāls, gan salaiduma vietas, gan arī atsperu un citu elementu kvalitāte. 
Noteikti jāpadomā, kāds dīvāna audums būs piemērotākais. Piemēram, daudzi vēlas iegādāties ādas dīvānu, taču jāņem vērā, ka tas arī prasa īpašāku kopšanu. Šādu risinājumu nevajadzētu izvēlēties telpās, kur uzturas mājdzīvnieki, jo to asie nagi dīvānam var nodarīt būtiskus bojājumus. Arī šeit jāpadomā par praktisko pusi – kādas pūles prasīs dīvāna kopšana?! 

Daži ieteikumi veiksmīgākam telpas iekārtojumam
Ar Jaunu, modernu stūra dīvānu patiešām var panākt būtiskas izmaiņas telpas kopējā izskatā un atmosfērā. Taču, lai efekts būtu vēl pilnīgāks, interjeru var papildināt vēl ar dažiem citiem elementiem:
• izvēlies gaumīgus dīvāna spilvenus, kas sniegs īpašu akcentu. Ja dīvānu izvēlies neitrālos toņos, spilvenus droši var iegādāties košākus, jo tos nomainīt ir salīdzinoši vienkārši;
• telpas iekārtojumu var papildināt ar pieskaņotu grīdas paklāju, kafijas galdiņu, gleznu, ziedu vāzēm un citiem interjera elementiem;
• noteikti jāpadomā arī par piemērotu apgaismojumu. Piemēram, ja telpa ir salīdzinoši neliela, aiz dīvāna var novietot stāvlampu, kas sniegs papildu apgaismojumu, tādā veidā telpu padarot vēl omulīgāku.

Iekārtojot ikvienu telpu, jāpatur prātā – tajā jājūtas labi gan mājiniekiem, gan viesiem. Šobrīd, kad mēbeļu un interjera priekšmetu klāsts ir tik plašs, atrast piemērotākos risinājumus nebūs grūti. 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)