Banner 980x90

Kas jāzina ikvienam, kurš vēl veido savu karjeru?

Karjeras veidošana ir aizraujošs process, jo tas sniedz iespēju veidot savu dzīvi tā, kā vēlaties. Taču reizēm, situācijās, kad nezināt, kā rīkoties, un neesat pārliecināts, kā tā varat nodrošināt sevi, tas mēdz būt biedējoši. Pastāv viens pamata noteikums – jo apdomīgāks un kritiskāks būsiet pret sevi, jo gūsiet lielākus panākumus un labāk jutīsieties.  

Lūk, vēl dažas lietas, kas jāzina ikvienam, kurš vēl veido savu karjeru!

Vienmēr un visur svarīgākais – vērtības
Ja vēlaties savā karjerā gūt lielus panākumus, sāciet ar sevi! Vienmēr un visur ziniet un ņemiet vērā savas vērtības. Tie ir galvenie jūsu dzīves principi, kas nodrošina vēlmi turpināt iesākto. Karjera un līdz ar to apgūtās zināšanas ļauj dzīvot tā, kā vēlaties (lasīt šajā rakstā). Jo vairāk jūsu karjera atbilst jūsu vērtībām un ciena tās, jo augstāka būs gandarījuma sajūta, ko gūsiet no paveiktā. 

Panākumu atslēga – plāns
Izpētiet un apdomājiet dažādus savas karjeras scenārijus, kas apvieno jūsu vērtības, stiprās puses, kaislības, prasmes un vēlamo peļņu. Pēc tam iztēlojieties sevi šajās profesijā. Ar ko jūs katru dienu nodarbosieties? Ar ko sadarbosieties? Ko jūs vēlaties paveikt? Pēc tam dodieties un centieties to realizēt! Veidojiet tālredzīgu karjeras plānu un uzstādiet dažādus mērķus. Ņemiet vērā, ka ne vienmēr viss notiek tā, kā plānots, taču esiet neatlaidīgs – un jums izdosies!

Katram ir savas stiprās puses
Kad esat apzinājies savas vērtības, meklējiet savas stiprās puses. Grūtākais ir sākt, taču nepadodieties, jo katram ir vismaz viena stiprā puse! Jo vairāk jums stipro pušu, jo lielāka iespēja, ka tās pilnībā kompensē vājās vietas. 

Tāpat stiprās puses garantē strauju karjeras izaugsmi, motivāciju un stabilitāti. Ja nespējat atklāt savas stiprās puses, eksperimentējiet un izmēģiniet sevi dažādās lomās un profesijās. Apskatiet un lasiet dažādas izaugsmes grāmatas, un tas noteikti palīdzēs. Vairāk par to, kādēļ ir vērts apgūt kaut ko jaunu, lasiet šeit.

Sadarbība un kontakti nodrošina panākumus
Karjeras veidošanas noslēpums un panākumu atslēga: paziņas un uzticami partneri. Sadarbības un kontaktu veidošana ir izšķirošs karjeras panākumu elements. Tomēr daudzi cilvēki baidās iesaistīties, domādami, ka ir nepieklājīgi lūgt palīdzību citiem. Vēl biežāk sastopama situācija – cilvēks, kurš tik tikko sācis veidot karjeru, uzskata, ka neviens nevēlas kontaktēties ar jauniņo. Tā noteikti nav!

Sadarbībai un draudzībai ar pēc iespējas vairāk partneriem nav jābūt biedējošai. Iedomājieties, ka tas ir kā ceļš uz panākumiem. Arī visā pasaulē zināmi un veiksmīgi cilvēki reiz bija tādi paši iesācēji kā jūs!

Atbalsts ir svarīgs
Meklējiet cilvēkus, kas saprot jūsu situāciju vai jūs pozitīvi ietekmē. Citādāk tos dēvē arī par domubiedriem. Pievienojieties kādai atbalsta grupai vai izveidojiet savu grupu, kurā apvienojaties ar līdzīgi domājošiem cilvēkiem. Tāpat varat noalgot personīgās izaugsmes treneri. Atbalsts ir svarīgs atspēriena punkts. Jo vairāk jums ir atbalstītāju, jo lielāka iespēja, ka karjera būs veiksmīga!

Nedrīkst aizmirst par sevi
Nevienam nav noslēpums, ka karjeras veidošana ir ne tikai aizraujošs, bet arī sarežģīts process. Kad veidojat karjeru, jūs nedrīkstat aizmirst par sevi! Ik pa laikam ieprieciniet sevi, dodoties brīvdienās ar draugiem vai ģimeni, apmeklējot iecienītāko restorānu, izklaides parku vai kino. Izveidojiet pierakstus, kuros dokumentējat savus panākumus. Mirkļos, kad šķiet, ka neizdodas – apskatiet šos pierakstus! Sevis apbalvošana un atskatīšanās uz panākumiem ļaus saglabāt gribasspēku un vēlmi turpināt iesākto. 

 

 

 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)