Banner 980x90

Laikapstākļu ietekmē liepājnieki apkures sezonu šogad sākuši agrāk

Liepaja24.lv
Liepaja24.lv
Netipiski vēsais oktobris šogad rosinājis Liepājas iedzīvotājus apkures sezonu uzsākt agrāk nekā tas bijis iepriekšējos gadus, pilsētas informācijas portālu Liepaja24.lv informē SIA "Liepājas enerģija" sabiedrisko attiecību speciāliste Agija Tērauda.

Kopumā 97% klientu, kas šobrīd lieto SIA "Liepājas enerģija" nodrošināto pakalpojumu, aizvadītajā mēnesī patērējuši 19 348 megavatstundu (MWh) siltumenerģijas.

Ierasti apkures sezona Liepājā tiek uzsākta oktobra trešajā dekādē, bet šogad, vēsajam laikam iestājoties agrāk, atsevišķi klienti centralizētajai siltumapgādei pievienojās jau septembra pēdējās dienās, un līdz 15. oktobrim apkures sezona bija uzsākta jau 80% objektu. 

"Liepājas enerģijas" valdes loceklis Andris Štāls norāda: "Aizvadītais oktobris bijis vēsākais vairāku pēdējo gadu laikā un tas rosinājis arī iedzīvotājus agrāk uzsākt apkures sezonu, lai savos mājokļos nodrošinātu komfortablu gaisa temperatūru. Jāsaprot, ka tieši laikapstākļi ir būtiskākais siltumenerģijas patēriņa faktors – jo agrāk iestājas zemas ārgaisa temperatūras un jo zemākas ir šīs temperatūras, jo vairāk siltumenerģijas konkrētajā mēnesī tiek patērēts. Ārgaisa temperatūrām mainoties, siltumenerģijas patēriņš attiecīgi samazinās vai pieaug."

Zemo ārgaisa temperatūru ietekmē liepājnieki oktobrī patērējuši 19 348 MWh siltumenerģijas. Attiecībā pret 2015.gada oktobri patēriņš ir par 25% jeb 3834 MWh lielāks, tomēr jāņem vērā, ka faktiski apkures sezona šogad uzsākta oktobra pirmajā dekādē un līdz ar to arī kopējais dienu skaits, kad klienti lietojuši apkuri, bijis ievērojami lielāks nekā 2015.gadā.

Oktobrī vidējais daudzdzīvokļu dzīvojamo māju siltumenerģijas patēriņš bijis 0,0088 MWh par kvadrātmetru. Atšķirīgs siltumenerģijas patēriņš vērojams ēkām ar atšķirīgu tehnisko stāvokli – ēkās, kurās veikta pilnīga renovācija, siltumenerģijas patēriņš ir par 38% zemāks nekā mājās, kurās veikti tikai daļēji energoefektivitātes uzlabojumi, un pat par 54% zemāks nekā ēkās, kur nav veikti nekādi uzlabojumi. 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)