Banner 980x90

Liepājā izskanēs koncertuzvedums "Mana skaistā lēdija"  

Publicitātes foto
Publicitātes foto
Sestdien, 29. oktobrī, plkst.17.00 Liepājas koncertzālē "Lielais dzintars" V Starptautiskā Bērnu baleta festivāla ietvaros skatītājiem būs iespēja dzirdēt populāro ASV mūziklu "Mana skaistā lēdija", pilsētas informācijas portāls Liepaja24.lv uzzināja Liepājas pilsētas pašvaldībā.

Iestudējumu veido NMV Rīgas Doma kora skolas solisti un jauktais koris, Liepājas Mūzikas, mākslas un dizaina vidusskolas simfoniskais orķestris, kā arī dejotāji no Rīgas Horeogrāfijas vidusskolas un Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas. Mūzikla koncertuzveduma radošo grupu veido diriģents Reinis Lapa, režisors Juris Jonelis, horeogrāfe Regīna Kaupuža, kostīmu māksliniece Baiba Litiņa, video mākslinieks Viktors Keino un vokālā konsultante Annija Putniņa.

Korim, kā arī daļai no solistiem un dejotājiem šī ir jau atkārtota satikšanās ar mūzikla "Mana skaistā lēdija" materiālu – iepriekšējais uzvedums radīja tik pozitīvu rezonansi, ka uzaicinājums to iestudēt atkārtoti tika pieņemts bez ilgām pārdomām. Galvenās varones Elīzas Dūlitlas lomas izpildītāja Katrīna Paula Felsberga atzīst, ka "piedalīšanās šo iestudējumu tapšanā ir vienreizēja iespēja izkāpt ārā no savas komforta zonas un pārbaudīt spējas Latvijā pagaidām ne pārāk pierastajā mūzikla žanrā. Mūsu vidusskolas audzēkņiem tā būs arī pirmā iespēja uzstāties "Lielajā dzintarā", par ko esam īpaši priecīgi." 

Gan šī, gan iepriekšējā iestudējuma režisors ir Juris Jonelis, kuram ir veiksmīga pieredze radošos sadarbības projektos ar jauniešiem: "Ir iedvesmojoši un aizraujoši vērot, kā šie jaunie cilvēki – vēl tikai vidusskolēni – izdzīvo mūzikla varoņu stāstus un caur tiem paši bagātinās, mainās un pieaug. Domāju, ka viņu skatuvisko enerģiju un degsmi pamanīs un novērtēs jebkurš koncertuzveduma apmeklētājs."

Jau ierasti Starptautiskā Bērnu Baleta festivāla programmā ietilpst ne tikai baleta izrādes un koncerti, bet arī meistarklases, foto, vēstures, mākslas izstādes un citi pasākumi. Šogad festivāls norisinās no 27. līdz 29. oktobrim koncertzālē "Lielais dzintars", un mūzikla "Mana skaistā lēdija" koncertuzvedums būs festivāla noslēguma pasākums. Iestudējums tapis ar Valsts kultūrkapitāla fonda atbalstu.

Biļetes pieejamas visās "Biļešu paradīzes" kasēs un "www.bilesuparadize.lv".

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)