Banner 980x90

Liepājā notiks koncerts režisora Uģa Brikmaņa piemiņai

Jelgava, 16.aug., LETA. Pianistes Artas Arnicānes koncerts "Ūdens noskaņas" Liepājas koncertzāles "Lielais dzintars" kamerzālē 23.augustā plkst.19 būs veltīts režisora Uģa Brikmaņa piemiņai, aģentūru LETA informēja pasākuma rīkotāju pārstāve Anna Paula Pujēna.

Koncertprogrammu "Ūdens noskaņas" pianiste Arnicāne ir veidojusi teju 20 gadu laikā, apkopojot skaņdarbus, kas ar nosaukumu un skanējumu asociatīvi saistās ar ūdeni un tā netveramo matēriju. Kad programma pirmo reizi izskanēja 2016.gadā Kultūras pilī "Ziemeļblāzma", Arnicānei palīgā nāca režisors Brikmanis, veidojot īpašu režiju ar video instalācijām, kas vēl vairāk izcēla mūzikas un ūdens neaptveramo saistību un skaistumu.

"Atzīšos, ka jūtos satriekta. Vēl aizvien nespēju noticēt, ka nekad vairs nepiedzīvošu to brīnumu, ko radīja Uģis Brikmanis jebkurā sarunā, skatienā un ko es drīkstēju piedzīvot "Ūdens noskaņu" programmā "Ziemeļblāzmā"," atzina Arnicāne.

Koncertā izskanēs gan Friderika Šopēna, Kloda Debisī, Franča Lista, gan Jāzepa Vītola, Romualda Jermaka un citu autoru skaņdarbi.

Kā ziņots, Brikmanis piedzima 1956.gada 2.oktobrī Kuldīgā un uzauga Skrīveros.

80. un 90.gados viņš iestudēja izrādes Jaunatnes teātrī, Valmieras teātrī, Liepājā, Šauļos, Kauņā un Rīgas Videocentra dramatiskās mākslas studijā. Līdztekus tapa muzikāli iestudējumi ar apvienību "Sindi putnu dārzs", toskait trīs Karla Orfa kantātes un Mārtiņa Brauna un Raiņa "Daugava". 90. gadu vidū Uģis bija Radioteātra galvenais režisors. Sekoja multimediālo projektu laiks ar izrādēm "Septiņi dziedājumi par sapni garu" un "kkk.gretchen.riga.lv". Beidzamos gados Uģa Brikmaņa vadībā tapa vairākas dziļi emocionālas kamerizrādes.

2001.gadā Brikmanis virsrežisēja Rīgas svētkus. 2003. un 2013.gadā viņš bija Dziesmusvētku galvenais režisors. 2014.gadā, kad Rīga kļuva par Eiropas kultūras galvaspilsētu, viņš izveidoja "Grāmatu draugu ķēdi" un sarīkoja Baha klaviermūzikas svētkus Rīgas autoostā. 2018.gadā Uģis Brikmanis režisēja Dziesmusvētku Noslēguma koncertu "Zvaigžņu ceļā".

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)