Banner 980x90

Liepājā var nākties atteikties no skolēnu brīvpusdienām

Liepāja, 5.sept., LETA. Bezmaksas ēdināšanas nodrošināšanai Liepājas sākumskolās būtu nepieciešams aptuveni 1 miljons eiro, intervijā "Rietumu radio" sacīja Liepājas domes priekšsēdētājs Jānis Vilnītis (LRA).

Liepājas budžetā "nav lieka miljona, kurš stāvētu un gaidītu, kamēr saprotam, kur to tērēt", tādēļ, ja tiks īstenots Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) ierosinājums brīvpusdienu nodrošināšanu 1.-4.klašu skolēniem nodot pašvaldībām, Liepājā no skolēnu brīvpusdienām var nākties atteikties, sacīja Vilnītis.

Viņš arī atzina, ka IZM paziņojums bijis negaidīts, turklāt valdība līdz šim nav izrādījusi pretimnākšanu jautājuma noregulēšanā.

"Piedāvājām mainīties - pašvaldība uzņemtos rūpes par ēdināšanu, savukārt IZM uzņemtos pilnīgu vai daļēju finansējumu pirmsskolas pedagogiem," sacīja Vilnītis. Šodien tapis zināms, ka arī šāds scenārijs atbalstu nav guvis.

"Liepājas pašvaldība gan nezaudē cerības, ka risinājums tiks atrasts," teica Vilnītis, bet atkārtoti uzsvēra, ka bez valsts atbalsta brīvpusdienas Liepājas sākumskolās, visticamāk, nebūs.

Kā ziņots, turpinot darbu pie nākamā gada budžeta, Izglītības un zinātnes ministrija rosinājusi brīvpusdienu nodrošināšanas funkciju 1.-4.klašu skolēniem nodot pašvaldībām, tādējādi tam paredzētos 20 miljonus varētu novirzīt prioritāro pasākumu īstenošanai, tajā skaitā pedagogu algām.

IZM priekšlikums ir plānoto finansējumu 19 681 416 eiro apmērā 2020.gadā un turpmāk ik gadu novirzīt ministrijas prioritāro pasākumu īstenošanai, tajā skaitā pedagogu algām, fundamentālajiem un lietišķajiem pētījumiem un citiem pasākumiem.

Šobrīd IZM nodrošina valsts budžeta līdzekļus 1., 2., 3. un 4.klašu skolēnu ēdināšanai, savukārt pašvaldības atbilstoši iespējām un nepieciešamībai no saviem līdzekļiem nodrošina brīvpusdienas arī citu klašu bērniem, tādējādi brīvpusdienu jautājuma īstenošanā valsts un pašvaldības jau šobrīd piedalās katra ar savu līdzfinansējuma daļu.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)