Banner 980x90

"Liepājas enerģijas" apgrozījums pērn palielinājies par 8,5%

Rīga, 17.apr., LETA. Siltumapgādes uzņēmuma SIA "Liepājas enerģija" apgrozījums pērn sasniedzis 18,87 miljonus eiro, kas ir par 8,5% vairāk nekā pirms gada, savukārt uzņēmuma peļņa 2018.gadā bijusi aptuveni tādā pašā līmenī kā iepriekšējā gadā - 5,17 miljoni eiro, aģentūru LETA informēja sabiedrisko attiecību speciāliste Zane Ģirne.

Pērn "Liepājas enerģija" nodokļos valsts budžetā ir samaksājusi 2,09 miljonus eiro, tajā skaitā valsts sociālās apdrošināšanas obligātās iemaksas 0,47 miljonus eiro, iedzīvotāju ienākuma nodokli 0,23 miljonus eiro un pievienotās vērtības nodokli 1,39 miljonus eiro. Uzņēmuma kapitālieguldījumi bija 1,97 miljoni eiro. Uzņēmums veiksmīgi izmantoja CO2 kvotu cenas pieaugumu, realizējot ietaupītās CO2 kvotas un gūtos ieņēmumus investēja siltumtīklu rekonstrukcijā.

Ģirne stāstīja, ka pērn tika saražota un klientiem realizēta 224 gigavatstunda (GWh) siltumenerģijas un 45 GWh elektroenerģijas. Papildus ir izdevies piesaistīt 53 jaunus klientus ar kopējo siltuma slodzi 4,3 megavati (MW) un rekonstruēt pilsētas siltumtīklus 3,1 kilometru (km) garumā.

Pērn uzņēmumam ir izdevies veikt visus plānotos pilsētas siltumtīklu rekonstrukcijas darbus 4,6 km garumā. Pieslēdzot jaunus objektus centralizētajai siltumapgādes sistēmai, izbūvēti siltumtīkli 1,4 kilometru garumā. Pilnveidojot pilsētas siltumapgādes infrastruktūru un paaugstinot tās drošību, nelieli siltumtīklu posmi kopumā 3,1 kilometru garumā tika rekonstruēti dažādos pilsētas rajonos, bet vērienīgākais rekonstrukciju projekts pagājušajā vasarā realizēts ar Eiropas Savienības (ES) Kohēzijas fonda līdzfinansējumu, un tā mērķis bija veicināt energoefektivitāti un vietējo atjaunojamo energoresursu izmantošanu centralizētajā siltumapgādē.

"Uzņēmums turpina pārdomāti strādāt un pērn esam sasnieguši izvirzītos stratēģiskos mērķus. Noslēdzot visus 2018.gada maģistrālo, sadales un iekškvartālu siltumtīklu rekonstrukcijas darbus, Liepājas siltumapgādes infrastruktūrā atlikuši vien aptuveni 3% nerekonstruētu siltumtrašu, kuras plānojam modernizēt līdz 2020.gadam. Turpinām centralizētājai siltumapgādei pievienot jaunus klientus - gan uzņēmumus, gan izglītības iestādes, gan privātpersonas un citus," stāsta uzņēmuma valdes priekšsēdētājs Jānis Jansons.

Viņš uzsver, ka 2018.gadā "Liepājas enerģija" centralizētajai siltumapgādei pievienoja 53 jaunus objektus - lielākie no tiem ir trīs izglītības iestādes, tenisa halle un viens uzņēmums. No jaunajiem piesaistītajiem klientiem 45% ir privātmājas, 28% - daudzdzīvokļu dzīvojamās mājas, 21% - juridisko personu ēkas un 6% ir valsts un pašvaldības ēkas.

Iedzīvotājiem un komersantiem, kuri nākotnē plāno savās ēkās izmantot centralizētās siltumapgādes pakalpojumu, "Liepājas enerģija" informē, ka jauna pieslēguma izstrādes un izbūves process ir laikietilpīgs, turklāt izbūves darbus iespējams veikt tikai gada siltajos mēnešos, kad apkures pakalpojums netiek izmantots, līdz ar to jauna objekta pieslēgums jāpiesaka savlaicīgi.

Jau ziņots, ka "Liepājas enerģija" no 1.aprīļa sāka jauno siltumtīklu izbūves darbu sezonu, lai turpinātu pilnveidot pilsētas siltumapgādes infrastruktūru un paaugstinātu tās drošību. 2019.gadā plānots investēt 1,1 miljonus eiro centralizētājās siltumtrasēs - rekonstruēt 2,5 km siltumtrases un pieslēgt jaunos klientus ar vismaz 2,25 MW kopējo slodzi.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)