Banner 980x90

Liepājas Reģionālajā slimnīcā turpmāk strādās seši dakteri klauni

Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Liepājas Reģionālajā slimnīcā no piektdienas, 8.jūlija, strādās seši dakteri klauni, aģentūru LETA informēja programmas "Dr.Klauns" vadītāja Marianna Milovska.

Milovska uzsvēra, ka Liepājā nozīmīgs bijis pašvaldības atbalsts, tās ieteiktie un atbalstītie kontakti, lai vieglāk būtu atrast sponsorus. Liepājā tie ir trīs uzņēmumi - "Jensen Metal", "Lesjofors Springs" un "AE partneri".

Liepājas Reģionālās slimnīcas Bērnu un pēc iespējas arī citās nodaļās darbosies sešas meitenes dakteri klauni, bet citās pilsētās kā klauni strādās arī vairāki puiši.

Medicīnas klaunādes attīstība ir kā sociāli-kulturāls rehabilitācijas veids bērniem, kas spiesti iziet ilgstošu un sāpīgu ārstēšanās procesu, bērnu fiziskā un emocionālā stāvokļa uzlabošana un palīdzība stresa pārvarēšanā sāpīgo, medicīnisko procedūru laikā.

Programma "Dr.Klauns" paredz dakteru klaunu sagatavošanu, atbalstu un medicīnas klaunādes profesionālā līmeņa paaugstināšanu, ērtas un draudzīgas vides radīšanu gan bērniem, gan to vecākiem, kā arī apmeklētājiem un slimnīcas personālam, iesaistot dakterus klaunus slimnīcas ikdienas darbā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)