Banner 980x90

Liepājas speciālās ekonomiskās zonas pārvalde par 50 000 eiro pārdod loču kuģi "Pilot 4"

Rīga, 6.nov., LETA. Liepājas speciālās ekonomiskās zonas (LSEZ) pārvalde par 50 000 eiro, neieskaitot pievienotās vērtības nodokli (PVN), pārdod loču kuģi "Pilot 4", liecina paziņojums oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis".

Loču kuģis "Pilot 4" ir būvēts Krievijā 1992.gadā. Vidējais šāda tipa kuteru ekspluatācijas ilgums, atkarībā no noslogotības, ir 15 līdz 20 gadi.

Pirms diviem gadiem Liepājas SEZ pārvaldnieks Jānis Lapiņš aģentūrai LETA sacīja, ka ostas loču kuģiem "Pilots 4" ir konstatēti bojājumi, kas vēl ļauj kuģi lietot, bet to novēršana ilglaicīgākā laika periodā jau būtu ekonomiski neizdevīga.

Pagājušā gada vasarā kuģim beidzās kuģošanas spējas apliecības derīguma termiņš, bet, lai saņemtu jaunu, būtu nepieciešami apjomīgi remontdarbi.

Iepriekš bija lemts loču kuģi "Pilot 4" pārdot izsolē, taču izsole nenotika, jo nebija pieteicies neviens pircējs.

Pagājušā gada vasarā SEZ pārvalde saņēma jaunu un modernu Tallinā būvētu loču kuģi "Ausma".

Jauno loču kuģi būvēja Igaunijas kompānija "Baltic Workboats", kas Liepājas SEZ pārvaldes izsludinātajā iepirkumā iesniedza saimnieciski izdevīgāko piedāvājumu. Līguma summa bija 998 800 eiro, neieskaitot PVN.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)