Banner 980x90

Liepāju iepazīšanās vizītē apmeklē Kanādas vēstnieks Kevins Rekss

Rīga, 15.maijs, LETA. Liepājas pilsētas pašvaldības administrācijā iepazīšanās vizītē šodien viesojās Kanādas vēstnieks Kevins Rekss (Kevin Rex) un Kanādas bruņoto spēku pārstāvji, lai tiktos ar Liepājas domes vadību, aģentūru LETA informēja Liepājas pilsētas pašvaldības administrācijas domes priekšsēdētāja padomniece sabiedrisko attiecību jautājumos Agija Tērauda.

Šī bija pirmā oficiālā vēstnieka vizīte Liepājā kopš stāšanās amatā 2018.gada oktobrī.

Vizītes laikā vēstnieks Rekss un delegācijas pārstāvji tikās ar Liepājas domes priekšsēdētāju Jāni Vilnīti (LRA), priekšsēdētāja vietnieku pilsētas attīstības un sadarbības jautājumos Gunāru Ansiņu (Liepājas partija), priekšsēdētāja vietnieku kultūras un sporta jautājumos Ati Deksni (LRA), Attīstības pārvaldes vadītāju Mārtiņu Ābolu, kā arī Liepājas speciāli ekonomiskās zonas Biznesa attīstības un mārketinga daļas vadītāju Gati Ginteru.

Tikšanās laikā Kanādas vēstnieks tika iepazīstināts ar aktualitātēm Liepājas pilsētā, sociālekonomisko situāciju, tūrisma, kultūras un sporta jomu, pilsētas attīstību, uzņēmējdarbības aktualitātēm, kā arī investīciju iespējām Liepājas pilsētā.

Rekss, kurš savas vizītes Liepājā pirmajā dienā apmeklēja koncertzāli "Lielais dzintars" pauda, ka pirmie iespaidi par pilsētu ir ļoti labi, atzinīgi novērtējot koncertzāles augstvērtību un plašās iespējas, ko tā piedāvā, tostarp nozīmīgo pienesumu tūrisma veicināšanas jomā.

Sarunas laikā īpaši tika izcelta Kanādas nozīmīgā loma Latvijas un visu Baltijas valstu aizsardzības nodrošināšanā, vēstniekam apliecinot ciešu valstu sadarbību aizsardzības jomā arī turpmāk. Rekss pauda ieinteresētību Kanādas bruņoto spēku kontingenta dalībai brīvdabas takas Brīvības cīņu dalībniekiem atklāšanas pasākumā, kas norisināsies 9.jūnijā Liepājā Karostas festivālā.

Rekss un Liepājas domes pārstāvji atzinīgi vērtēja līdzšinējo sadarbību, kā arī apstiprināja vēlmi ciešākai sadarbībai nākotnē kultūras, izglītības, jaunatnes mobilitātes, pētniecības jomās, kā arī sadarbībai ekonomisko un tirdzniecisko kontaktu attīstībai. "Abpusējā sadarbība ir nozīmīga, vēl jo vairāk tāpēc, ka Kanādā ir liela latviešu kopiena, valstī dzīvo aptuveni 30 000 latviešu," apstiprina vēstnieks, piebilstot, ka Kanāda neoficiāli tiek dēvēta arī par piekto lielāko Latvijas pilsētu.

Trīs dienu iepazīšanās vizītē Liepājā, no 14. līdz 16.maijam, Kanādas vēstnieks Rekss un delegācija apmeklē arī koncertzāli "Lielais dzintars", vairākas pilsētas izglītības iestādes, Jauniešu māju, tiekoties ar centra "Marta" pārstāvjiem, Liepājas ostu, AS "UPB" ražotnes, Liepājas muzeju; tāpat vēstnieks apmeklēs Jūras spēku štāba kuģi un futbola spēli Grobiņas ģimnāzijā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)