Banner 980x90

Metāla detaļu ražotājs "Lesjofors Springs LV" būvē jaunu rūpnīcu Liepājas SEZ teritorijā

Rīga, 12.apr., LETA. Liepājā, Meldru/Dūņu ielas industriālajā teritorijā, ir sākta metāla detaļu ražotāja "Lesjofors Springs LV" jaunās rūpnīcas būvniecība, bet projektēšanas stadijā ir vēl trīs rūpnīcas un loģistikas centri, aģentūru LETA informēja Liepājas speciālās ekonomiskās zonas (SEZ) sabiedrisko attiecību speciāliste Līga Ratniece-Kadeģe.

Uzņēmums "Lesjofors Springs LV" ražotni Liepājas Biznesa centrā Kapsēdes ielā atvēra pirms 15 gadiem. Tajā nodarbināti vairāk nekā 150 cilvēki un tiek ražotas dažādas atsperes un citas metāla detaļas.

"Pakāpeniski pieaugot apgrozījumam un darbinieku skaitam, esošajos 7500 kvadrātmetros uzņēmumam kļuvis par šauru. Esam atraduši finansējumu jaunas rūpnīcas būvniecībai, varam to atļauties un arī valsts nodokļu politika to veicina. Varam attīstīt paši savas rūpnīcas būvniecību. Jaunā ražotne plānota 11 500 kvadrātmetru platībā," informēja "Lesjofors Springs LV" direktors Ingars Jaunzems.

Meldru/Dūņu ielas industriālās teritorijas, piesaistot ES struktūrfondu finansējumu, tika sakārtotas 2014./2015. gadā. "Agrāk šeit bija šaura grantēta iela. Tikai pēc ielas izbūves un komunikāciju ievilkšanas šī teritorija ir kļuvusi pievilcīga, un tāpēc arī šeit ir uzsākta ražotnes būvniecība, bet vēl vairākas patlaban atrodas dažādās projektēšanas stadijās," atzīmējis Liepājas SEZ pārvaldnieka vietnieks attīstības jautājumos Uldis Hmieļevskis.

Šāda pat vēsture ir blakus esošajai Satiksmes ielai, kuras vietā pirms 20 gadiem auga niedres. Tagad tajā atrodas autotirgotāji, Ceļu satiksmes drošības direkcijas (CSDD) Liepājas nodaļa un SEZ kapitālsabiedrības "Euro DK" jaunā ēka, kurā izvietots uzņēmuma loģistikas centrs un biroja telpas. Liepājas SEZ uzņēmums "Euro DK" darbojas informācijas tehnoloģiju jomā, realizējot aprīkojumu vadu un bezvadu tīklu ierīkošanai. Patlaban uzņēmums veic eksportu uz vairāk nekā 150 valstīm un tā klientu vidū ir vairāk nekā 5 000 uzņēmumu visā pasaulē.

Tā kā Satiksmes ielā un Meldru/ Dūņu ielas industriālajā teritorijā visas teritorijas jau ir iznomātas, Liepājas SEZ pārvalde ir sākusi attīstīt teritorijas turpat blakus esošajā Meldru ielā - patlaban noslēgts pirmais nomas līgums ar uzņēmumu "ICS Property", kura uzbūvētajā ēkā atradīsies metāla virsmas apstrādes ražotne. Šāda uzņēmuma izveide Liepājā paaugstinās Liepājas metālapstrādes uzņēmumu iespējas veikt dažādu izstrādājumu virsmas apstrādi šeit pat Liepājā, nevedot tos uz citām pilsētām, uzskata Ratniece-Kadeģe.

Meldru ielas attīstība sasaucas arī ar "Liepājas industriālā parka" koncepciju, ko atbilstoši pērn noslēgtajam nodomu protokolam plānots izveidot uzņēmuma "Liepājas metalurgs" bijušajā teritorijā.

"Meldru iela faktiski ir robeža teritorijai, kura savulaik tika uzskatīta par "Liepājas metalurgs" teritoriju. Lai sāktu šo industriālo rajonu atdzīvināt, izlēmām sākt attīstību no Meldru ielas puses, sakārtojot šīs teritorijas, kur ar minimālām investīcijām iespējams jau tagad sākt būvēt ražotnes - šeit jau ir nepieciešamās inženierkomunikācijas, ielu tīkls, sabiedriskā transporta satiksme, un blakus kaimiņos veiksmīgi strādā daudzi uzņēmumi," sacījis Hmieļevskis.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)