Banner 980x90

Notiks seminārs par ES fondu atbalstu praktiskas ievirzes pētījumiem

Rīga, 20.aug., LETA. Centrālā finanšu un līgumu aģentūra (CFLA) septembrī organizēs semināru zinātniskajām institūcijām un komersantiem par pieejamo Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF) atbalstu praktiskas ievirzes pētījumiem, kur kopējais pieejamais finansējums ir 13,3 miljoni eiro, aģentūrai LETA sacīja CFLA sabiedrisko attiecību speciāliste Ieva Luste.

Seminārs, kurā CFLA un Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) sniegs projektu iesniegumu sagatavošanā noderīgu informāciju, notiks13.septembrī plkst.11 Latvijas Universitātes Dabaszinātņu akadēmiskajā centrā Rīgā, Jelgavas ielā 1.

Semināra darba kārtība un pieteikšanās tā apmeklējumam iespējama līdz 11.septembrim CFLA mājaslapas sadaļā "Pasākumi". Semināru būs iespējams vērot arī tiešsaistē CFLA mājaslapā 13.septembrī no plkst.11.

Iepriekš tika ziņots, ka CFLA izsludināja atklātu projektu iesniegumu atlasi IZM sagatavotajā Eiropas Savienības (ES) fondu programmā par atbalstu praktiskas ievirzes pētījumiem, kur kopējais pieejamais finansējums ir 13,3 miljoni eiro.

Pasākuma mērķis ir atbalstīt pētniecību, kas sniedz ieguldījumu Latvijas viedās specializācijas stratēģijas mērķu sasniegšanā, zinātnes un tehnoloģiju cilvēkkapitāla attīstībā un jaunu zināšanu radīšanā tautsaimniecības konkurētspējas uzlabošanai, stāstīja Luste.

Viņa uzsvēra, ka paredzēts atbalstīt pētniecības projektus, kas sniedz ieguldījumu Latvijas viedās specializācijas stratēģijās un izaugsmes prioritāšu īstenošanas jomās, piemēram, zināšanu ietilpīga bioekonomika, biomedicīna, medicīnas tehnoloģija, biofarmācija un biotehnoloģija, viedie materiāli, tehnoloģijas un inženiersistēmas, viedā enerģētika, kā arī informācijas un komunikācijas tehnoloģijas.

Projektu iesniegumu pieņemšana CFLA notiek no šodienas līdz 21.oktobrim. Projektu iesniedzēji var būt zinātniskās institūcijas un komersanti, kur atbalstu praktiskas nozīmes pētījumiem varēs saņemt gan ar saimniecisko darbību saistītos, gan nesaistītos projektos.

Pasākuma trešajā projektu iesniegumu atlases kārtā plānotais kopējais attiecināmais publiskais finansējums ir ne vairāk kā 13 300 880 eiro. Ar saimniecisku darbību nesaistītu projektu īstenošanai atvēlēti 7 642 580 eiro, tai skaitā valsts budžeta finansējums 2 867 000 eiro apmērā un Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF) finansējums 4 775 580 eiro apmērā, savukārt ar saimniecisku darbību saistītu projektu īstenošanai pieejams ERAF finansējums 5 658 300 eiro apmērā.

Viena projekta maksimālais publiskā finansējuma apmērs ir 600 000 eiro, bet minimālais publiskā finansējuma apmērs ir 30 000 eiro.

Vērtēšanas komisijas sastāvā tiks iekļauti pārstāvji no Izglītības un zinātnes ministrijas kā atbildīgās iestādes, kā arī Veselības ministrijas, Ekonomikas ministrijas un Zemkopības ministrijas.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)